Alfa Romeo 156: Motor stopt er mee bij 3000 toeren.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Twin Spark

Wij hebben een Alfa 156 met het probleem dat de motor bij 3000 toeren er mee stopt,en als men rustig optrekt
kan je 4000 toeren halen. Wij hebben de brandstof pomp vervangen, de BDP sensor, en de volumemassameter vervangen. het probleem is hier nog niet mee opgelost. Wie weet wat dit kan zijn?

A.C.T

Geplaatst door A.C.T (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

alfajean (0), 17 jaar geleden

Mogelijk schakelt het motormanagement over op het noodprogramma. Daarbij is het vermogen sterk verminderd, vooral in de hogere toeren; boven 4500 toeren wil hij dan vrijwel niet meer. Uitlezen met diagnose-apparatuur kan de oorzaak aanwijzen, behalve bij een defecte luchtmassameter, want dat herkent hij niet. Maar ik begrijp dat die al vervangen is.

zegert (0) PRO, 17 jaar geleden

zit de kat niet verstopt?

kouros (0), 17 jaar geleden

hoi
is ondertussen uw probleem reeds opgelost
wij zitten met iets gelijkaardigs maar bij een JTD 166 van 1999
groeten Patrick

A.C.T (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo,

Ons probleem is nog niet opgelost de kat zit niet verstopt en bij de dealer is hij uitgelezen een er waren geen Meldingen.

yana (0), 17 jaar geleden

Is er ander blok/andere bak op gegaan? Weet niet of de 156 ook een baksensor heeft. Mijn 155 V6 had dat wél. Met andere bak ging hij niet harder meer dan 80, dan ging hij hard horten en stoten.

A.C.T (0) PRO, 17 jaar geleden

Ons probleem is inmiddels opgelos het was sensor gasklephuis deze modulle is samen met de stappenmotor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.