Alfa Romeo 156: Motormanagementlampje gaat branden en motor slaat af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9JTD

Gisteren ging, na 1,5 uurtje rijden, plotseling het controlelampje van het motormanagement branden, en een seconde later viel de motor uit. Weer op contact gezet en proberen te starten, de startmotor draaide maar de motor sloeg niet aan. Na een tiental minuten weer geprobeerd en toen startte ie wel. We hebben een twintigtal km kunnen rijden alvorens hetzelfde zich weerhaalde. Dit is een paar keer herhaald waarbij we de laatste 2 keer maar een vijftal km hebben kunnen rijden alvorens de storing weer optrad. Uiteindelijk toch maar besloten om de laatste 30km de auto naar huis te slepen. Er ging toch wel anderhalf uur voorbij eer het zover was dat we hem gingen opslepen, toch nog maar een keer gestart, en wonderbaarlijk heb ik toen die laatste 30km gewoon naar huis kunnen rijden.
Dit alles gebeurde bij een temperatuur van 25 graden Celsius, 4 inzittenden en door de Ardennen rijdende. De auto is goed onderhouden en 1500km verwijderd van zijn volgende grote beurt. Ik ga morgen mijn dealer opbellen om langs te komen, zodat ze hier naar kunnen kijken, en dan meteen de grote beurt maar latenuitvoeren.
Enig idee wat dit proleem zou kunnen zijn? Zou de auto onder deze omstandigheden toch wat te zwaar belast zijn en de temperatuur een rol hebben gespeeld?

Groeten,
Hugo

Hugo4598

Geplaatst door Hugo4598 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

zwartepiet (65), 17 jaar geleden

toerentalsensor defect

Hugo4598 (0), 17 jaar geleden

Ben vandaag naar de dealer geweest, het probleem blijkt een defecte BDP-sensor te zijn en deze wordt vervangen.
Tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om maar gelijk de 160.000km-beurt uit te laten voeren.

Groeten,
Hugo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.