Alfa Romeo 156: motor geeft zelf gas

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ts

Als ik de motor koud start gaat dat probleemloos. De motor loopt dan met een iets verhoogd stationair toerental. Zodra ik het gaspedaal aanraak begint het toerental te dansen tussen 1800 en 2500 toeren. In het begin kwam dit af en toe voor en hield het vrij snel op na wegrijden, of als ik het gaspedaal een keer snel helemaal diep indrukte. Nu blijft hij het 10 minuten doen na koudstart en rijdt dan weer volkomen normaal. Als ik stilsta zaagt hij constant, als ik rijd verandert het toerental minder snel. Ik heb geen waarschuwing van het motormanagement systeem. Heeft iemand een idee wat er fout kan zijn?

ts-willem

Geplaatst door ts-willem (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jef 75 (0), 15 jaar geleden

gasklep,stationairklep poetsen

ts-willem (0), 15 jaar geleden

Ik heb het probleem inmiddels opgelost. Ik was vergeten bij de laatste beurt het luchtfilter te vervangen. Deze zat er nu 55.000 km in. De motor werd als het ware afgewurgd. Een nieuw filter gemonteerd en hij rijdt weer als vanouds.

Jeff bedankt voor je input, dat was het volgende wat ik had willen bekijken als het niet aan het luchtfilter had gelegen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.