Alfa Romeo 166: motorschade

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4jtd 20v

Vorige week is de bout van de krukaspoulie gebroken, gevolg: motorschade... (kleppen krom, tuimelaars gebroken)

cilinderkop laten reviseren en dus klaar om te plaatsen..

cilinderkop geplaatst. 1e cilinder op bdp middel blokeergereedschap(alfa) daarna blokeergereedschap in nokkenashuis geplaatst.
Nokkenas huis gemonteerd, hierbij zijn gelijk twee nieuwe tuimelaars gebroken ????? rara.....( tuimelaars 1e cilinder inlaatkleppen)

Geprobeerd om middels een andere stand van de krukas om het nokkenashuis te plaatsen, wel mogelijk maar na montering van de distributieriem is het niet mogelijk om handmatig de krukas rond te draaien. Ergens loopt de 1e zuiger tegn de kleppen aan ?????

ik sta voor een raadsel........

mici

Geplaatst door mici (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alfamenke (0) PRO, 15 jaar geleden

Kan eigenlijk alleen maar zo zijn dat de nokkenassen er niet juist in liggen t.o.v elkaar. Als de uitlaatnokkenas gedraaid wordt, draait de inlaat immers mee via de tandwielen. Als de positie naar elkaar toe niet klopt gaan er ergens kleppen te vroeg open.

mici (0), 15 jaar geleden

Hoi Maly

Dit vertelden ze me bij de alfadealer ook. Ik was nog verbaasd wanr deze nokkenassen zitten in een gegoten kleppendeksel.
Deze kun je blokkeren middels gereedschap. Alleen kon dit niet bij beide tegelijkertijd, heel apart dus.

Dit hoort derhalve wel zo te zijn dus. Inmiddels de nokkenas zo verdraaid dat beide nokkenassen geblokeerd kunnen worden. Kleppendeksel inmiddels geplaatst inclusief de distributieriem, en ja hoor draaien was weer mogelijk....

inmiddels twee nieuwe tuimelaars besteld en gekregen dus ben benieuwd... hou je op de hoogte

nog bedankt

mic

mici (0), 15 jaar geleden

En dan verbaasd me het nog meer: is het mogelijk dat door de schade beide nokkenassen ten opzichte van elkaar kunnen verdraaien ?????
mijn lijkt het niet ....

misschien is door de reviseur iets verkeerd teruggezet ???????


mic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.