Alfa Romeo 166: motortemperatuur

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 jtd

Is het normaal voor eeen 2.4 jtd dat de temperatuur v/d motor niet boven de 75 graden komt ? Ook met caravan met of zonder clima blijft deze gelijk, in de winter wordt het interieur pas na vele kilometers pas warm.Ik weeet dat de jtd weinig warmte afgeeft maar is 75 gr wel de normale motortemperatuur?

nouky

Geplaatst door nouky (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 166? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Voor mijn gevoel moet een motor minimaal 85 graden zijn (rond die temperatuur gaan de meeste thermostaten open) Het lijkt erop dat je thermostaat open blijft staan en daarom je motortemperatuur te laag blijft. Sjaak

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=nouky]Is het normaal voor eeen 2.4 jtd dat de temperatuur v/d motor niet boven de 75 graden komt ? Ook met caravan met of zonder clima blijft deze gelijk, in de winter wordt het interieur pas na vele kilometers pas warm.Ik weeet dat de jtd weinig warmte afgeeft maar is 75 gr wel de normale motortemperatuur?[/quote]
dit probleem wordt bij de alfa 156 club ( www.alfa156club.nl ) met enige regelmaat besproken,
doorgaans moet de temperatuur idd ergens rond de 90 graden zijn, het kan natuurlijk zijn dat
de temperatuur sensor naar de haaien is...
ik heb destijds bij mijn 1.9JTD de termostaat vervangen en probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 166 of stel zelf een nieuwe vraag.