Alfa Romeo 147: ramen gaan spontaan naar beneden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9jtd

belde vanmorgen een klant met een raar probleem,hij kwam vanmorgen bij zijn auto en de electrische ramen waren spontaan opengegaan
wat hij ook al een paar gehad heeft is dat zijn achterklep niet meer dicht kreeg (actuator bleef waarschijnlijk bekrachtigd)
alles werkt nu weer normaal,klant heeft hem laten uitlezen bij een alfa dealer die er niets aan kon vinden
komt iemand dit bekend voor?

henk4359

Geplaatst door henk4359 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 147? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Mr.Volt (0) PRO, 16 jaar geleden

Komt voor bij hoogfrequent inslag. Mobieltje, geheime zender, niet goed afgeschermde magnetron in de directe omgeving, fysiotherapeut met UKG in een slecht afgeschermde ruimte etc. kan, indien de centrale besturingseenheid niet goed afgeschermd is opgesteld, tot dit soort wilde verschijnselen leiden.

Remco9386 (0), 16 jaar geleden

Als de klant de openingsknop op de sleutel vasthoud (bv klemzitten in zijn broek) dan openen de ramen zich automatisch (knop langer vasthouden)

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Remco9386]Als de klant de openingsknop op de sleutel vasthoud (bv klemzitten in zijn broek) dan openen de ramen zich automatisch (knop langer vasthouden)[/quote]
Ik denk dat dit nog de belangrijkste reden is van ramen die vanzelf naar beneden gaan!

Mr.Volt (0) PRO, 16 jaar geleden

Om in dit probleem een echte oplossing aan te dragen stel ik een vraag en omschrijf de reden.

Het voertuig moet voorzien zijn van een lock-up systeem. Hierdoor sluiten de ramen tevens bij het afsluiten van het voertuig.
Maar open gaan kunnen ze nimmer. Indien dat wel gebeurt is de alarm-unit defect of verkeerd op de bekabeling aangesloten.
Ik zelf denk dat er een stroom gaat lopen tussen de systemen van de portiervergrendeling en de electrische bediening van de ramen.
Een diode op de juiste plaats er tussen voorkomt dit soort mankementen.

Mijn vraag is of er een alarm-systeem aanwezig is in het voertuig.
Indien Ja dan gaat het vorenstaande op en moet de bekabeling worden nagekeken en de eventueel daarin geplaatste diodes te worden gemeten op juist functioneren.
Indien er geen alarm aanwezig is bestaat er een kans op sluiting in de bekabeling.

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik weet niet hoe het bij Alfa zit, maar bij Fiat gaan bij verschillende modellen de ramen WEL open als je de knop ingedrukt houdt. En dit bij auto's van 't fabriek zonder alarm.
Ik vermoed dat dat bij Alfa niet zo veel verschilt dan bij Fiat.

Remco9386 (0), 16 jaar geleden

[quote=jeroenmonteyne]Ik weet niet hoe het bij Alfa zit, maar bij Fiat gaan bij verschillende modellen de ramen WEL open als je de knop ingedrukt houdt. En dit bij auto's van 't fabriek zonder alarm.
Ik vermoed dat dat bij Alfa niet zo veel verschilt dan bij Fiat.[/quote]
klopt.

open kunnen ze wel dmv de knop op de sleutel maar dicht niet. Dit omdat het rechter voorraam geen knelbeveiliging heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 147 of stel zelf een nieuwe vraag.