Alfa Romeo 156: schakelt slecht

Bouwjaar: 2001

18ts.wie kent dit, of weet wat het kan zijn, als ik naar de 5 wil belokeert hij zodra die in het neutraal gedeelte komt en krijg hem hier dan niet in, dit doet ie ook als ik terug wil schakelen naar de 3. is dit af te stellen of is er iets stuk in de versnellingsbak!?!?

jurgen6046

Geplaatst door jurgen6046 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Alfa Romeo 156? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

romeoraf (0) PRO, 19 jaar geleden

het komt nogal eens voor dat de borgring van het primaire as los komt te zitten, deze zit achter het deksel op de vijfde versnellings pignon.
even nakijken , dit gaat redelijk vlot.
suc6 Raf.

Autobedrijf784 (0) PRO, 19 jaar geleden

ik heb eens gehad dat de bouten van het mechanisme op de bak los zaten. 2 13ers vastdraaien, probleem opgelost

jurgen6048 (0), 18 jaar geleden

hallo raf en dennis, ik heb eerst maar eens gekeken of de 2 13ers los zaten maar deze zaten wel vast,toen maar ff het deksel aan de zijkant er af gehaald. Zat niks los maar zag toen wel dat het smalle tandwiel aardig slecht is deze valt tegen de singromes dus ik denk dat het hier aan ligt en dat ik de bak moet vervangen of is reviese een optie. Misschien ook enig idee wat een ruil of een tweede hands mag kosten. gr jurgen

romeoraf (0) PRO, 18 jaar geleden

Jurgen ,
Het is totaal niet nodig de ganse bak te vervangen, 5 de versnelling + syncroornring + nieuwe moer + nieuwe borgring.
alles terug monteren , klaar
Groeten Raf.

romeoraf (0) PRO, 18 jaar geleden

Beste Jurgen hoe is het afgelopen met je 156?
heb je het kunnen herstellen ? en wat was nu de oorzaak ?
Volgens mij doe je er je collegas een groot plesier mee dit ook even te vermelden, wat ook uiteindelijk de bedoeling is van deze site.
Want volgens mij worden op deze manier toch heel wat problemen opgelost !
Dank voor je begrip.
Groeten Raf.

jurgen6048 (0), 18 jaar geleden

hallo RAF, mijn plobleem is nog niet verholpen,het gekke is ik heb er gewoon mee doorgereden en momenteel doet ie het weer goed. zo nu en dan komt het probleem terug maar niet meer in de mate zoals toen. ik heb er wel nieuwe olie in gedaan en een 1 of ander middeltje waardoor ie beter zou schakelen, maar zo lang die het doet, doet ie het en ik ben onderhand al weer heel wat km verder. mocht het probleem nog aan het licht komen dan zal ik het gelijk ff melden. groeten jurgen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo 156 of stel zelf een nieuwe vraag.