Alfa Romeo Algemeen 1989: school project wie helpt mij

Bouwjaar: 1989

ik zit op hogeschool rotterdam en moet voor een project over het controleren van een tweedehands alfa romeo uitzoeken wat er vaak kapot gaat aan alfa romeos (de zwakke plekken) kan iemand me hier misschien meer over vertellen?

mario7218

Geplaatst door mario7218 , lid sinds 18 jaar geleden

23 Reacties

Hans4037 PRO, 18 jaar geleden

Mario,
Kijk eens op deze site bij begin en klik dan eens alfa aan.

Hans

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,

of opel..

hou een zakdoek bij de hand.


paul,

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 18 jaar geleden

Afhankelijk van het type alfa romeo zou ik zeggen. 75 heeft vaak " leuke " problemen, vooral een diesel ( die er gelukkig weinig zijn). Bekendste Alfa-probleem : de bestuurder heeft een hoger " michael schumacher" gehalte dan de auto .

RoelV PRO, 18 jaar geleden

De remblokken aan de achterzijde (van een 75) willen nog wel eens verkeerd gemonteerd zijn, waardoor de remmen niet goed werken. Deze moet je namelijk stellen.

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,kortom een auto met garage avondtuur..paul,

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 18 jaar geleden

Beste roel,

Wat denk je van het vervangen van de handremkabel ( niet grappig met een transaxle bak) of de eeuwige versleten bakrubbers? ( zag trouwens dat de nieuwe Megane het (( overigens waardeloze)) handremsysteem van de 75 overgenomen heeft.)

Voor de rest is ( zeker een v6 of TS) een geweldige rijdersauto , dat mag ook gezegd worden.

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,opzich is het model ook niet lelijk.. daar ligt het niet aan.
ze moeten eens betere componenten gaan gebruiken.

en volgens mij komen deze dieselmotoren rechtstreeks uit het trekker program :^)

wat een knikkerbak.. :^(paul,

RoelV PRO, 18 jaar geleden

Hehehehe, klopt allemaal, leuke discussie......zou Mario hier iets aan hebben...:-)

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,niet echt...paul,

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 18 jaar geleden

die dieselmotoren zijn overigens VM motori met losse cilinderkoppen net als een range rover diesel en een oude voyager.

he paul die oude alfa's zijn beter als de nieuwe, alleen de oude roesten erg.

Sorry maar ik verveel me , moet toch wat doen.

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,


sterker nog ik wil er helemaal niet naar kijken naar een alfa.

AFAL,ROMEO


paul,

geert3496 PRO, 18 jaar geleden

Moet me toch van het hart, smaken verschillen maar een alfa 156 met 1.9jtd motor daar kunnen de meeste een lesje aan nemen.

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 18 jaar geleden

Wat te denken van n 2.4 jtd?

P. Kelder PRO, 18 jaar geleden

hoi,


idd, smaken verschillen nu eenmaal.maar ik vind ook dat we het niet mooier moeten voorspiegelen dan het daadwerkelijk is.

wat mij altijd al is opgevallen is dat waneer je over een alfa discuseerd dat mensen die alfa rijden zo gauw op hun tenen getrapt zijn. ( toch typies volk )

het is net of ze het al aan voelen. dat ze er weer eens op worden gewezen op hun foute keus van deze auto..

het schumacher.. model is goed,, jammer dat er een ruitenwissermotor in ligt... :^(

paul,

Joep5506, 18 jaar geleden

even een paar zwakke plekken die me zo tebinnen schieten:

alfa 145,155, en tegenwoordig de 156 en 147 ook: Draagarm rubbers. deze zijn in no-time versleten en de hele draagarm moet vervangen worden omdat alfa geen losse rubbers heeft

alfa 75: roest en dan vooral bij de achterschermen, kriksteunen en reservewielbak

alfa 145,146,147,155,156 en alle andere modellen met de 16V Twinspark motoren: de nokkenasversteller wil nogal eens stuk gaan

alfa 155: de ruitenwissers willen in de intervalstand weleens slecht werken (haperen enz) dit komt omdat er een soort vet op de sleepcontacten komt.

verder wil de thermostaat weleens stuk gaan maar dat is niet het ergste, in de meeste gevallen moet deze compleet met thermostaathuis vervangen worden..

ook fijn is dat de bougies van de 16V TS motoren duur zijn ( kost in totaal rond de 150 euro!)
voordeel is wel dat ze 100 dkm meegaan.

meer kan ik me even niet bedenken.
verder nog even aan paul:
niet alle alfa rijders zijn snel op hun tenen getrapt en ook niet alle alfa rijders zijn typisch volk ;)
ach ik ben al 2 jaar een zeer tevreden alfa rijder (2jaar een alfa 155 1.8 TS gehad) en heb sinds kort een 155 2.5 V6 en ookal heeft alfa misschien minder handige dingen bedacht en wat dingen niet slim of mooi ontworpen, ik weet wel dat ik alfa prachtige auto's vindt maken en ondanks die minpuntjes zal ik alfa blijven rijden.
gelukkig is ook niet iedereen hetzelfde, anders zou iedereen in hetzelfde merk/model auto rijden en dat wordt ook alleen maar saai ;)
Groetjes Joep

william12150, 18 jaar geleden

@ joep spee
alfa 145,155, en tegenwoordig de 156 en 147 ook: Draagarm rubbers. deze zijn in no-time versleten en de hele draagarm moet vervangen worden omdat alfa geen losse rubbers heeft
deze rubbers zijn wel degelijk te verkrijgen. ze heten powerflex bussen 1 keer vervangen erna nooit meer last

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 17 jaar geleden

toch blijft het onterecht dat alfa bij veel mensen nog steeds een slechte reputatie heeft, terwijl bijv. renault en peugeot nog altijd als " goede auto's" gelden.

richard9681, 17 jaar geleden

We zagen op de autorai een alfa staan op de stand met een doek eronder, wat nader bekeken, Ja hoor, olie lekkage, zelfs al in de showroom!

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 17 jaar geleden

doen die verhalen niet ook de ronde over franse auto's? zelfs een maybach heeft problemen gekend, maar dat wordt stil gehouden.Iedereen weet wat er met die demo's gebeurd die op de rai staan, zijn wagens waar de hh testcoureurs van " vakliteratuur" al in gestuurd hebben en denk nou niet dat die rustig rijden met zo'n ding. Alfa's zijn misschien minder dan bijv de duitse topmerken, maar ook een stuk goedkoper, sturen altijd lekker en veel power. Franse auto's zijn alleen goedkoper,afwerking slecht ( in een 307 heb je vaak verschil in de naad dashboard en deurpaneel van 3cm!!!!! kijk bij n SW ns naar de bovenkant van de deuren tov elkaar!!) maar schakelen vaak waardeloos, uitzondering de nieuwe scenic. Een 307 is gewoon een mindere auto dan een 147 bijvoorbeeld.

Erwin2907, 17 jaar geleden

Stil gehouden? Nou, ik denk inderdaad dat er een internationaal complot is tegen Alfa Romeo, waar zelfs de nieuwe paus aan meewerkt. Ze weten eigenlijk wel dat Afla de meest betrouwbare auto is, maar gaan dat gewoon verzwijgen. Klootzakken zijn het!Het zal me niet verbazen als Bush er achter zit.

Mussotje PRO, 17 jaar geleden

Dit is inderdaad een "school project" aan het worden???!!
Rene

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 17 jaar geleden

erwin ik zeg toch niet dat alfa de meest betrouwbare alfa is en zeg nou zelf, wist jij iets van de problemen met maybachs?? bedoel alleen dat alfa niet zo slecht is als iedereen zegt, zeker in vergelijking met de meest verkochte auto van nederland.

dupl-u-1719-5dd14889e7e5f+Evo PRO, 17 jaar geleden

ps ik rij zelf niet in een alfa

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Alfa Romeo Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.