Algemeen: aixam 500.4 maakt een schurend geluid en trekt niet op

goede dag. ik heb een vraag. ik ben in bezit van een aixam 500.4 onderweg tijdens het rijden hoorde ik ineens een raar geluid. het klinkt als of de aandrijfriem ergens tegen aan sleept wat niet het geval is. de aixam trekt ook niet op en bij rustig gas geven kom je weg op het moment dat je meer gas geef ontstaat dat geluid en verliest hij naar mijn mening zelfs snelheid. wat zou dit kunnen zijn.

mikeh288

Geplaatst door mikeh288 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

HansW211 (0), 2 jaar geleden

Als eerste even goed kijken of er iets los zit, misschien een motorsteun of iets dergelijks? Dit is de makkelijkste controle. Probeer als hij koud is even flink aan de motor te trekken en kijk of er veel beweging inzit. Controleer de wielen en wielophanging door ook hier even goed stevig aan heen en weer te bewegen. Zit alles goed vast dan is de eerste verdachte de van de riem. Is er iets bijzonders te horen als hij stilstaat terwijl de motor draait?

    gaat er wel is iets kapot aan de vario zelf - mikeh288 (0), 2 jaar geleden
    op het moment dat de motor draaid en goed gas geeft in z'n neutraal is er niks vreemds te horen. ik heb het idee dat het de vario is aan de motor zijde ik zie alleen niks vreemds. de motorsteunen zijn in orde het geluid klinkt als of de riem ergens tegen aan schuurt wat niet het geval is. ik heb ook geprobeerd in vooruit te remmen en wat gas te geven blijft hij ook stil. met achteruit rijden lijkt er ook niks aan de hand - mikeh288 (0), 2 jaar geleden

mikeh288 (0), 2 jaar geleden

op het moment dat de motor draaid en goed gas geeft in z'n neutraal is er niks vreemds te horen. ik heb het idee dat het de vario is aan de motor zijde ik zie alleen niks vreemds. de motorsteunen zijn in orde het geluid klinkt als of de riem ergens tegen aan schuurt wat niet het geval is. ik heb ook geprobeerd in vooruit te remmen en wat gas te geven blijft hij ook stil. met achteruit rijden lijkt er ook niks aan de hand

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.