Algemeen: Nissan Qashqai 2011: sleutel zit geblokkeerd in contactslot

Hoi,
sinds enkele maanden gaat het heel stroef om mijn sleutel uit het contactslot te trekken. Hij zit geblokkeerd en ik moet er aan 'wringen' om hem met beetjes uit het slot te krijgen. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om het stuurslot: het lijkt eerder alsof de vorm van de sleutel niet meer past in de vorm van het slot. Ik heb ook al geprobeerd met mijn reservesleutel, dat lijkt iets beter te gaan maar ook heel moeilijk.
Ik heb er al WD40 ingespoten maar ook dat helpt niet. Wat kan ik nog doen? Of gaan ze in de garage het hele contactslot moeten vervangen? Wat zou me dat dan kosten?
PS: hoe meer tijd er verstrijkt, hoe moeilijker het gaat. Ik moet dus dringend een oplossing vinden.

QQ2011

Geplaatst door QQ2011 , lid sinds 6 maanden geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Monteur Senior, 6 maanden geleden

daar moet je per direct werk van maken anders sta je dadelijk voor een grote operatie,zolang de sleutel nog in en uit gaat kunnen ze dit makkelijk oplossen door alleen de cilinder te vernieuwen daar is een bepaalde procedure en stand vd sleutel voor nodig,mijn advies afspraak maken bij garage en wat dat gaat kosten geen idee.

    Dank je wel, ik heb de garage gebeld en hij kan dinsdag binnen. Hopelijk houdt hij het zolang vol! - QQ2011, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.