Algemeen: Remmen werken niet meer bij oplichten voorgloei icoontje

Ik heb sinds een half jaar een Seat Ibiza ST (diesel) uit 2012 (km stand 280...).
Pasgeleden reed ik op de snelweg en het voorgloei icoontje begon te branden. Kort daarna moest ik remmen maar de rem kon ik niet meer indrukken, die was keihard. Met de handrem uiteindelijk een noodstop op een bushalteplek kunnen maken. De ANWB heeft de vacuümslang gecheckt, de vacuüm was gewoon aanwezig. Nadat de auto een tijdje daar stil stond en weer gestart werd, deed alles het weer en was het icoontje weg.
Daarna heeft mijn vriend een paar honderd km gereden, geen probleem. Tot eergisteren. Weer op de snelweg, voorgloeilampje begon weer te branden waarbij ik de bui voelde hangen. Ik probeerde licht mijn rem te trappen, maar nee, geen mogelijkheid. Meteen daarna begon het motorlampje erbij te branden en viel mijn vermogen weg. De ANWB kwam weer langs. Heeft de auto uitgelezen, kwam de foutmeldingen tegen in het systeem en heeft daarvan een rapport naar mij gemaild. Maar niks kwam eruit over de remmen zelf. Hij heeft de blokkades gewist zodat ik weer 'veilig' naar huis kon rijden. Nu staat de auto al 2 dagen bij de garage. Ze kunnen niks vinden, rijden ermee maar ook niks aan de hand. Is er iemand die hetzelfde heeft meegemaakt of heeft een idee wat iedereen nu over het hoofd ziet?

Cheryl

Geplaatst door Cheryl , lid sinds 6 maanden geleden

2 Reacties

Hendrik4290 PRO, 6 maanden geleden

Hoi,
Normaal zou er dan een foutcode opgeslagen zijn dacht ik.
Meestal iets met de turbodruk, de aansturingsklep van de turbo of de injectoren.
Moeilijk te zeggen van op afstand.

    Uit de rapportage van de ANWB kwam o.a. de foutmelding vuldrukregeling turbocompressor/supercharger naar voren. - Cheryl, 6 maanden geleden

bert klein PRO, 6 maanden geleden

Vacuumpomp onderdruk meten, vacuumklep en slang rembekrachtiger kontroleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.