Algemeen: Koelvloeistof

Ik weet het, niet erg slim, maar ik heb per ongeluk ruitenwisservloeistof gegoten in het koelvloeistof reservoir. Niet al te veel. Hoogstens 300ml. Behalve reinigingsmiddel zit er ook ethanol in. Nu vraag ik me af of deze middelen schade kunnen veroorzaken aan het koelsysteem en de waterpomp en het ganse systeem dus zo snel mogelijk moet gespoeld worden?

Wouter44

Geplaatst door Wouter44 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Heb je de motor laten draaien toen je de fout bemerkte ? Nee dan kun je volstaan met je tankje af te tappen.

    Jammer genoeg heb ik bijgevuld toen de auto geparkeerd stond aan de winkel waar ik de ruitenwisservloeistof net gekocht had. Dus ik heb er nadien nog wel mee gereden. Maar misschien is het alsnog een goed idee om het tankje af te tappen en hopen dat er geen negatieve gevolgen zullen zijn? Mijn wagen is een 2009 Peugeot 308SW. - Wouter44 (0), 2 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 (965) PRO, 2 jaar geleden

Af tappen zou ik mee beginnen.

    Dat zal ik doen. Welbedankt voor de goede raad. - Wouter44 (0), 2 jaar geleden

Wouter44 (0), 2 jaar geleden

We zijn nu twee weken verder. Geen problemen ondervonden. Ik denk dat het ok is. Volgende keer wat beter opletten waar ik wat in giet..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.