Algemeen: Andere koplampen monteren mag dat?

Hallo allemaal. Ik heb een setje koplampen van een Daihatsu Hijet uit 96 welke ik graag zou willen monteren in mijn Daihatsu Hijet uit 2001. Er is ruimte genoeg echter moet ik de bevestiging punten aanpassen. Nu mijn vraag: Is dit toegestaan? Ik heb al gegoogeld maar t word me niet echt duidelijk..

Ford2005

Geplaatst door Ford2005 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 3 jaar geleden

Andere koplampen is geen probleem als zodanig , alles met goed vast zit en er mogen geen scherpe uitstekende delen zijn , lichtbeeld moet juist zijn , maar waarom wil je dit , auto heeft natuurlijk een type goedkeuring , als dit model ook geleverd is met deze lampen dan is het zo wie zo geen probleem , vraag anders eens bij een keuringsstation voor alle zekerheid , denk als je alles netjes doet is het geen probleem.

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 (310) PRO, 3 jaar geleden

APK keuringseisen;

Koplampen moeten bij de apk keuring naar behoren werken. APK keuringseis is werkende functie van stadslicht, dimlicht en grootlicht bij beide lampen. Kleur van de lichten moet wit of geel zijn. Bij de APK wordt ook de hoogte van de lichten gemeten. Indien deze vanuit de auto af te stellen zijn voor bijvoorbeeld rijden met aanhanger, dan dient deze functie te werken. Een andere eis van de APK keuring is dat linker en rechterlamp evenveel verlichting moeten geven.

    Bedankt voor de duidelijke reacties! 👍 - Ford2005 (0), 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.