Algemeen: apk claxon vraagje

hallo, ik heb hier een seat marabella staan voor de handel met een niet werkende claxon. waarschijnlijk zit er ergens een kabel breuk aangezien ik geen spanning heb bij de claxon. nu weet ik dat een goed werkende claxon een apk eis is, maar aangezien ik niet veel zin heb om de kabel boom naar de claxon na te lopen is mijn vraag of ik ook gewoon een los druk schakelaartje mag maken op het dashbord. is dit wettelijk toegestaan voor apk?

en wat is dan wijsheid, een draad trekken vanaf de accu of een draad trekken vanaf een geschakelde plus vanuit de zekeringen kast?

mvg thomas muntinga

Thomas #89

Geplaatst door Thomas #89 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Los schakelaartje is toegestaan.
Waar je spanning weg haalt maakt niet zoveel uit. Wel is het handig om deze te zekeren uit veiligheid.
De apk vereist alleen maar een "werkende" claxon. Hoe, maakt niet uit.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De claxon word massa geschakeld als het goed is, waarom trek je niet even een + kabel naar de claxon en probeer dan nog eens, als het enkel de spanning is die ontbreekt is dit waarschijnlijk sneller gebeurt.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.