Algemeen: Probleem Remmen Ontluchten (continu kleine belletjes)

Hallo!

Ik zit momenteel met een probleem betreffende het ontluchten van mijn remsysteem. Ik ben bezig met een oude Bedfordcamper waarvan ik recentelijk de wielremcilinders heb vervangen. Bij het onluchten van het systeem bleek dat de hoofdremcilinder ook lek was. Deze is vervangen, maar omdat de remleidingen dus vanaf het begin los zijn geweest moet ik het gehele systeem natuurlijk goed ontluchten..

Ik gebruik de methode met een glazen potje en slangetje op de ontluchtingsnippel. De remvolgorde is links-achter, rechts-voor, links-voor aldus het handboek. Deze volgorde gebruik ik dan natuurlijk ook! Wat nu het geval is is dat er geen lucht uit de nippels komen wanneer ik pomp, maar dat er heel veel kleine belletjes uit"stromen".. Ik pomp steeds twee keer, wacht dan even en dan komt er een hele mikmak kleine luchtbelletjes.. Ik heb dit wel een uur achter elkaar gedaan bij de achterste ontluchtingsnippel. Toen ik dit wel redelijk lang vond duren heb ik het voor ook eens geprobeerd en daar is het het eigenlijk hetzelfde..

Ik heb een aantal dingen al gechecked:

1. het slangetje zit strak op de nippel, daar komt geen lucht bij langs..
2. er is nergens een lek in de leiding die ik zo kon zien.
3. het remvloeistofreservoir is altijd op tijd bijgevuld.
4. de remcilinders lekken niet

De camper staat wel op de handrem, maar dat moet naar mijn idee niet uitmaken!

Mijn vraag is dan ook. Is dit een veelvoorkomend probleem bij het ontluchten bij een remsysteem? Moet ik gewoon geduldig doorgaan? Of; kan dit ergens anders aan liggen?

Ik ben u bij voorbaat ontzettend dankbaar!!

Mvg,

Casper Reininga

creininga

Geplaatst door creininga (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

harnak (0), 14 jaar geleden

heb je eerst de hoofdremcilinder niet ontlucht? doe anders maar een schone oliespuit vullen met remvloeistof en vanaf de wielremcilinder er in pompen reservoir hoofdremcilinder wel eerst leegmaken.

creininga (0), 14 jaar geleden

Hallo Harrie,

Bedankt voor je reactie!

Ik heb de hoofdremcilinder niet eerst ontlucht. Bij mij weten is dit niet nodig. Toen ik de nieuwe gereviseerde hoofremcilinder monteerd kwamen er eerst wel luchtbelletjes uit de hoofdremcilinder naar boven in het reservoir, maar later niet meer. Dit duidde naar mijn idee erop dat er dan geen lucht meer zit in de hoofdremcilinder. Is het zo dat je 'altijd' eerst de hoofremcilinder MOET ontluchten?

Ben zeer benieuwd!

Superbedankt man..

Casper

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

ja

creininga (0), 14 jaar geleden

Hey Fordofiel en/of Harrie,

Hoe kan ik mijn hoofdremcilinder ontluchten?

Nogmaals dank!

Grtz Casper

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

ik laat altijd de leidingen er af, en vul dan het potje, als het er fatsoenlijk doorstroomt, leiding er op draaien.

creininga (0), 14 jaar geleden

Hey!

Ontzettend bedankt! Ik ga dat eens proberen!

Grtz Casper

pantah (0), 13 jaar geleden

Kijk ook eens of er vlak voor de achterremmen geen systeem zit dat de achterremmen meer doet werken bij hogere ballast. Op oudere bestelwagens werd dit vaak toegepast en ook dit systeempje heeft zijn aparte ontluchtingsnippel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.