Algemeen: Blijvende problemen Opel Corsa 1.2i 2007

Dag iedereen. Ik hoop dat iemand van jullie me verder kan helpen. In juni kocht ik tweedehands een Opel Corsa 1.2i Easytronic bouwjaar 2007. Na enkele ritten kreeg ik de eerste foutmelding: check engine. De auto verloor ook vermogen (ging max. 40 km/u met momenten - versnelde extreem na remmen wat schrikken was in bochten). Naar garage geweest en uitgelezen: probleem nokkenassensor. Deze vervangen en alles was OK... Voor de volle week. Opnieuw foutmelding: check engine en dezelfde vermogensproblemen. Wou hiermee opnieuw naar garage. Dag van de afspraak startte auto niet meer. Batterij deed het niet dus startkabels gebruikt: enkel lichten en radio werkten. Garagist kwam naar ons toe en met zijn batterij lukte het om tot de garage te rijden. Lichtje serviceonderhoud kwam erbij. Verdict: batterij kapot + uitgelezen: remlichtsensor defect. Dus: batterij vervangen en remlichtsensor vervangen. Deze garagist dacht dat de defecte remlichtsensor zorgde voor miscommunicatie met de motor. Alles was OK... Voor 1 week. Daarnet wou ik starten en opnieuw: 0 batterij. Opnieuw startkabels gebruikt (deze batterij is slechts 2 weken oud!) Hierbij gaat radio spelen en lichten aan maar motor doet opnieuw he-le-maal niets. Ook 'check engine' is terug gaan branden. Ik weet niet meer waar ik het nog moet gaan zoeken. Iemand ideeën?

silkedp

Geplaatst door silkedp , lid sinds 3 weken geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

auto gekocht met garantie bij een garage ?

    Garantie op motor en schakelbak - silkedp, 3 weken geleden
    Naast de flutgarantie die de verkoper geeft, heb je ook recht op de "wettelijke" garantie en die omvat de gehele auto en geeft recht op kostenlose reparatie door de verkoper. Zie: https://mijn.bovag.nl/dossiers/non-conformiteit - oldford PRO, 3 weken geleden

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Dus , lijkt me motor gerelateerd , laat ze het maar oplossen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.