Algemeen: Een paar elektronische problemen (Renault Mascott)

Ik heb een Renault Mascott uit 2005 met een paar elektronische problemen waar ik me een beetje zorgen over maak. Het injector/filter lampje gaat steeds aan. Als je dan een beetje port in de elektrische aansluiting van de injectoren en wat contactcleaner erin spuit dan gaat het lampje weer uit, tot de volgende grote bobbel/ te hard genomen bocht, dan gaat het lampje weer aan. Dat lampje op zich is geen probleem maar dan gaat de bus ook meteen in een sort safe mode en dan wil hij niet meer boven de 2100 toeren en dat is wel een probleem.
Daarnaast moet ik alweer de koplampen vervangen in minder dan een jaar, eerst was het de ene dan de andere en nu beiden, iedere keer weer doorgebrand. En dit zijn zo'n beetje de duurste lampen die je in een auto kunt hebben (H7).
En het ABS lampje gaat ook soms aan en daarna weer uit.
De brandstof metertje doet ook maar wat, je kunt bijvoorbeeld honderden kilometers rijden zonder een druppel diesel 'te verbruiken' dan stop je even dan gaan er een paar streepjes af en na een poosje rijden komt er weer een of twee streepjes terug.

Ik hoop dat er iemand is die hier iets intelligents op te zeggen heeft.
alvast bedankt voor je antwoord.

chi33

Geplaatst door chi33 , lid sinds 2 maanden geleden

2 Reacties

JGC, 2 maanden geleden

Wat betreft die H7 lampjes, Osram 64210L monteren. Gaan ruim 2 jaar mee, zelfs in een Franse auto en kosten niet veel.
Injectoren lijkt me slecht contact, los je overigens niet op met contactspray, dat spul vreet juist de connector aan (is bedoeld om corrosie weg te vreten).

    bedankt voor de reactie. Maar dat lost mijn probleem niet op. - chi33, 2 maanden geleden

chi33, 2 maanden geleden

gisteren langs de garage gegaan, de injectoren problemen leek veroorzaakt door een brandstof temperatursensor die los zaat, ty rap eromheen?, en opgelost? Dat is in ieder geval wat ze hebben gedaan.
(ik krijg het niet voor elkaar om dit eerder te platsen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.