Algemeen: Canbus data aftappen

Hallo,

Ik wil de Can-hi en Can-low data van mijn auto aftappen zodat ik dit kan gebruiken voor een ander systeem. Het systeem leest alleen data en heeft live data van de rpm, snelheid, versnelling etc nodig. Ik weet dat er een aantal manieren zijn om een nieuwe draad aan de bestaande canbus draad te monteren zoals solderen en het gebruiken van een krimpkous. Toch ben ik eigenlijk opzoek naar het gene wat in het bijgevoegde plaatje te zien is omdat dit het meest veilig is en makkelijk weer terug te draaien is. In het plaatje is bij de gele pijl te zien dat de 2 canbus draden uit de stekker van een ECU zijn gehaald en die worden vervolgens bij de rode pijl in een connector gestopt. De connector bij de rode pijl wordt dan in de connector bij de blauwe pijl geklikt waaruit dan 4 draden komen. Dus 2 Can-hi draden en 2 Can-low draden zodat 1 Can-hi en low draad weer in de ECU kunnen worden gestopt en de 2 overige draden gebruikt kunnen worden voor het nieuwe systeem.

Ik weet alleen niet waar ik deze connectoren en draden kan vinden en kopen dus ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen!

Alvast ontzettend bedankt voor de moeite!

Niels

Deleted

Geplaatst door Deleted , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

Gerrie-M, 3 jaar geleden

Ik weet niet waar je het in wil stoppen maar een canbus (obd) connector naar usb net de oplossing?

Deleted, 3 jaar geleden

Nee ik wil het echt achterin de auto doen dus het moet van de canbus draad worden afgetapt die naar een ECU loopt.

    Je weet dat een auto over meerdere can-bussen kan beschikken? Zeker de iets nieuwere types hebben er 2 of 3. Niet alle informatie is beschikbaar op alle bussen. De info die je wilt hebben is beschikbaar op de hi-speed can-bus waar o.a. de motor-computer op zit. Tegenwoordig kan de diagnostische stekker daar niet op zitten en wordt alles afgeschermd (o.a. Fiat). In zo'n geval zul je vlak bij de motor computer moeten aftakken. Die hi-speed can-bus zit voor in de auto en de maximale lengte ervan is beperkt. Als je die gaat verlengen naar achter in de auto kon je wel eens storingen introduceren. Op een can-bus die wel naar achteren loopt kon de informatie die je wilt hebben wel eens niet aanwezig zijn. - oldford PRO, 3 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.