Algemeen: Vonkoverslag cilinder 1

Hallo,

Ik heb een Hyundai I20, en sinds een paar maand begint het lampje van het motormanagement te knipperen/branden.
Ik heb hiervoor mijn auto nu al meerder keren naar de garage gebracht. Na uitlezen bleek dat er vonkoverslag mist in cilinder 1.
Eerst werden de bougiekabels vervangen, daarna de bougies en bobine, toen werd er speciaal vet aan de bougies gesmeerd...maar het probleem is nog steeds niet opgelost.
Als de auto een in een lager toerental komt begin het lampje te knipperen en komt de auto bijna niet meer vooruit. De auto begint ook onregelmatig te lopen.
De auto is van 2009 en heeft 37500 km gereden.
De auto moet binnenkort weer naar de garage, maar heb het idee dat ze het daar niet (meer) weten. Is er iemand die mij hierbij kan helpen, wellicht kan ik opties aandragen naar de garage toe?

vw_caddy

Geplaatst door vw_caddy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

De foutcode geeft aan dat er een Misfire is in cylinder 1.
Een misfire is het ontbreken van een verbranding en dat kan veel oorzaken hebben.
Dat kan ook komen door een verkeerd mengsel of een mechanisch probleem.

Het vermogensverlies en onregelmatig lopen komt omdat de motorcomputer de Misfire herkent en dan de desbetreffende injector uitschakelt om de dure katalysator te beschermen.

pbierman18 (0), 4 jaar geleden

Ga je naar een officiele dealer of gewoon een garage. ik raad aan naar een dealer te gaan. Die hebben toch vaak meer kennis in huis van hun eigen merk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.