Algemeen: diesel-benzine mengsel

Laatst per ongeluk in mijn motor diesel getankt, de ANWB deed moeilijk, mijn zoon gebeld, die kwam en we hebben de tank leeg geheveld en alle diesel in zijn auto gedaan, een berlingo. die 5 liter benzine merk je niet.
Paar maanden later tankte een vriend van mij ook een volle tank diesel in zijn motor, we waren ver van huis, dus wel via de ANWB, ondanks lidmaatschap 30 euro extra om dat ze dat benzine -diesel mengel duur moeten later verwerken. de chauffeur beweerde dat de moderne motoren niet meer dan 2 % diesel aankunnen.
weet iemand hier het fijne van?
Frits

eizema

Geplaatst door eizema (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

ja bij de nieuwste motoren die goed voor het mileu zijn komt het voor dat de motor en of injectie systeem stuk gaat.
we hebben al 2 maal een benzine motor hierdoor kunnen vervangen.
het was niet dat hij niet liep maar hij deed het niet meer zo als het hoorde en naar div vervangingen van onderdelen werd het niet beter dus zodoende.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.