Algemeen: Differentieel kapot?

Bouwjaar: 2009

Afgelopen december hoorde ik een soort van schurend geluid als ik een bocht naar links maakte en ook gas erbij gaf. In de garage hebben ze een analyse gedaan en bleek dat het differentieel kapot was. Ze hebben dit toen gerepareerd en als ik het goed begrepen heb, de versnellingsbak gereviseerd (ik ben een leek op het gebied van auto techniek en op de rekening staat 'bakrevisie').

Sinds 2 dagen hoor ik hetzelfde geluid weer terugkomen. Weten jullie of dit zou mogen gebeuren? Persoonlijk vind ik het al weer erg snel na de vorige reparatie en aangezien dat een dure aangelegenheid was, hoop ik dat jullie me daar meer over kunnen zeggen. Kan een differentieel weer kapot zijn? Of valt zoiets onder een reparatie garantie? Bedankt.

Haesen1980

Geplaatst door Haesen1980 , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Begin eens met te vertellen om wat voor auto het gaat. Verder eerst maar weer eens kijken wat er nu aan de hand is, en als het weer het diff is ben ik het met je eens dat dat wel erg snel is. Dit geschil zul je echter met de garage moeten oplossen, daar is dit forum niet voor. Wellicht erkennen ze het gewoon en lossen het voor je op.

Haesen1980, 4 maanden geleden

Hallo Harry, bedankt voor je reactie. Ik had het auto type aangegeven bij het aanmaken van het topic, maar zie dat dit niet zichtbaar is. Het gaat om een KIA Ceed Sportswagon uit 2009.

Mijn vraag was meer of een differentieel weer kapot kan gaan of dat het te snel is?

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Als toen de diff-lagers defect waren, en de bak is gereviseerd, vind ik het zeker te snel als het nu weer zo is. Maar goed, hij zal toch open moeten voor een diagnose.

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Terug naar het bedrijf waar de reparatie is uitgevoerd en hun de situatie voorleggen , lijkt me wel snel na een revisie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Ceed of stel zelf een nieuwe vraag.