Algemeen: Poep in het expansievat.

Beste allemaal,

Vandaag de Daewoo/Chevrolet Matiz/Spark 0.8 S,SE (38kW) van mijn moeder onderzocht, na klacht dat deze niet lekker stationair loopt. Na het bijvullen van de olie (deze was beneden pijl) de dop van het koelvloeistof expansievat geopend. Hierin een vieze poep kleurige smurrie aangetroffen (zie foto in bijlage).

Heeft iemand enig idee hoe dit komt?

Alvast bedankt.

Michiel

michielpeeter

Geplaatst door michielpeeter , lid sinds 10 jaar geleden

3 Reacties

lange-frans, 6 maanden geleden

ziet er uit als of iemand er iets ingedaan heeft om een lekkage in koelsysteem te dichten ....met resultaat dat nu je hele motor dicht zit . hoe ziet je olie er uit ? zou in ieder geval motor goed spoelen en alles schoonmaken . systeem afpersen / compressie meten en kijken waar het lek zit........hopelijk is het niet je koppakking .

michielpeeter, 6 maanden geleden

Dank je LangeFrans.
Ik heb de olie gecontroleerd, deze is gewoon schoon. Zojuist de ergste smurrie weggehaald en reservoir weer gevuld met koelvloeistof. Ik heb ergens gelezen dat je kunt testen of het de koppakking is door te kijken of er belletjes uit het reservoir komt tijdens stationair lopen, dit gebeurt niet, tijdens starten en stationair lopen blijft de koelvloeistof in het reservoir rustig. Breng hem morgen voor de zekerheid naar de garage, ik hou jullie op de hoogte.

lange-frans, 6 maanden geleden

koelvloeistof moet bij warme motor circuleren dit kun je controleren door te kijken of er uit retour leiding een straaltje koelvloeistof komt . komt er niks of weinig kan het nog zijn dat er ergens luchtbel zit......

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.