Algemeen: Uitgedroogde banden - APK 2,5 maand geleden

2,5 maand geleden heb ik een tweedehandsauto gekocht. Er is toen ook extra een APK uitgevoerd. Uit deze APK keuring is niets gebleken. Alles was goed.

Nu 2,5 maand later breng ik mijn auto even weg voor aanvullen van de airco (die mogelijk ook nog lek kan zijn, god knows) en blijkt dat de banden uitgedroogd zijn.

Kan ik dit probleem bij de dealer waar ik de auto gekocht heb neerleggen? Normaal wordt een auto hier op afgekeurd volgens mij namelijk.

s.videe

Geplaatst door s.videe , lid sinds 4 maanden geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Is niet netjes maar zolang het canvas niet zichtbaar is is het geen afkeur.
Bij een fastfitters geweest?

s.videe, 4 maanden geleden

Het laten aanvullen van de airco heb ik bij een fastfitter laten doen. Die begonnen ook over de banden.

Bandenmannetje PRO, 4 maanden geleden

APK mbt de banden in Nederland is een aanfluiting.
Uitdroging mag, verschillende merken en types mag, enkel hoofdgroef hoeft maar boven de 1.6mm te zijn, andere maatvoering dan fabrikant aangeeft mag.
Ga op je gevoel af en laat een bekend merk monteren.

JGC, 4 maanden geleden

APK is idd een aanfluiting wat banden betreft. Als het maar meer dan 1.6mm profiel heeft en geen beschadigingen op de zijwang is het gewoon goedkeur.

Verder, als de verkopende garage een APK doet, heeft ie er belang bij dat het zo goedkoop mogelijk is. Banden die wel door de APK komen, maar waar je eigenlijk niet meer mee zou moeten rijden zijn dan nog "prima bandjes". Kom jij met je auto bij de fastfitter, ziet die slechte banden en krijg je advies om te vervangen, want jij betaalt ze...

Verder, APK bij aanschaf is geen aankoopkeuring of onderhoud.
Ik kocht 2 weken geleden een auto met nieuwe APK, dat sleuteltje in het dashboard maar knipperen, bleek ie al dik 4 jaar en 54000km met dezelfde olie te rijden. Banden matig, voor en achter verschillende maten, eentje lek, multiriem inmiddels geknapt op de aanhechting (gelukkig bij lage toeren, verder geen schade) en auto lijkt verlaagd maar dat zijn gewoon versleten schokdempers (als je de auto omhoog trekt zodat de krik past blijft ie zo staan). Voor de APK mag het allemaal.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.