Algemeen: welk vul en ontluchtings apparaat ??

hallo allemaal.

ik heb deze week weer ontzettend afgezien met het ontluchten van een koppeling van een renault. ik heb zelf zo'n zuigsysteem , maar ik kreeg het niet voor elkaar. Nu had ik bij een collega een persapparaat geleend die hem via het remreservoir bijvult. daarmee lukte het uiteindelijk wel.
Nu kost dit apparaat bijna 1400 euro ex btw en dat vind ik een beetje te gortig.
Heeft er iemand nog goedkopere alternatieven?
Ik heb een rodac RQN 4040n gevonden, maar hoor daar verschillende reaktie's over.

Iemand tips of ervaringen, dan hoor ik het graag.

ps. het moet wel geschikt zijn voor abs systemen

Edwin2581

Geplaatst door Edwin2581 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

timhoeks2 (0) PRO, 10 jaar geleden

let op!
ga naar de apotheek om een grote injectie spuit, een grote!!maak hier een dun slangetje aan met iets van 2 a 3 mm doorsnede. vul de injectiespuit met remolie, zet hem op de ontluchtingsnippel en duw de hoeveelheid door de leiding totdat je ziet dat het olie reservoir zich vult. na gebruik de injectie spuit direct goed schoonmaken zodat je hem een paar keer kunt gebruiken.
hiermee ben je zeer goedkoop van je koppelingsontluchtingsprobleem af. helaas zal dit (denk ik) niet werken voor abs. Wij doen de koppelingen eigenlijk altijd zo en geeft geen problemen meer. vooral bij de semi-automaten (renault) werkt het perfect.
groet, Tim.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb de Rodac RQN4047 gehad, maar wat een onding. Pompte opeens alleen maar lucht in het systeem, 2 dagen in gebruikt! Die is dus snel terug gegaan. Nu hebben we hier de Romess S15. 2x zo duur, maar 10x meer plezier van.

Edwin2581 (0) PRO, 10 jaar geleden

Hallo tim en de rest.

dat met die spuit is ook geprobeerd, maar dat lukte ook niet. het gaat mij ook vooral om het makkelijk verversen van de remolie e.d.
Ik heb een aanbieding gekregen van een Stierius Vario 5. Heeft iemand daar ervaringen mee?

De romess hebben ze ook aangeboden, maar kost te veel voor mij.
Die had ik overigens geleend.

ik heb ook een aanbieding van een Rodac 4040N.

Ik hoor het graag weer en prettig weekend

willy9 (0) PRO, 10 jaar geleden

goedkoop wordt meestal dure aankoop en kwaliteit betaald zicht toch terug werkt perfect geen geknoei en veel jaren plezier van.en belasting afschrijf baar
gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Algemeen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.