350 bezoekers online

Audi AUDI A4 2010: 01499 grootlicht rechts

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAG, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Grootlicht rechts knippert 3 sekonden en dan valt hij uit. Hij geeft een foutcode 01499

Ik heb gemeten op de stekker en daar krijg ik inderdaad 3 sekonden 12V en dan valt de spanning weer weg.

De spanning moet komen vanaf de boordnet ecu en de vraag is of iemand de locatie weet zodat we daar verder kunnen meten. Of dat iemand dit probleem herkent?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 19 jaar geleden

3 Reacties

Siem Bijman PRO, 4 maanden geleden

Oorzaak gevonden: Boordnetcomputer defect. (Zit trouwens boven het koppelingspedaal helemaal links in de hoek)

Uitlezen met Vag-com op uitgebreide meetwaardeblokken en dan grootlicht links en grootlicht rechts aanklikken. Dan de verlichting aanzetten en naar grootlicht schakelen. Bij rechtergrootlicht sprong hij even 2 tellen op 100% en daarna op 0%. Het linkergrootlicht gaat direct op 100% staan.

Heb hem opgestuurd naar Jim Cartec want die kan hem wel repareren, maar het bleek helaas dat er vocht in was gekomen en van binnen helemaal groen uitgeslagen was op de aansluiting van 2 transistoren. Repareren kan wel, maar met vocht op een printplaat is dat niet zo verstandig. Gaan een andere opzoeken en de software door Jim laten overzetten.

Siem Bijman PRO, 4 maanden geleden

De printplaat

.

Beste antwoord, geplaatst door Siem Bijman PRO, 4 maanden geleden

Update: probleem opgelost door een gebruikte boordcomputer te monteren en de software opnieuw te laden.

Ter info: In eerste instantie is deze geprogrammeerd met Vag-Com, maar we kregen de permanente foutmelding dat er een communicatie beveiliging actief was. Alles leek verder wel te werken zoals het rechter grootlicht dus auto weer meegegeven. Maar het bleek later dat de binnenverlichting het niet deed. Verder gezocht en toen bleek dat vanaf 2010 de gebruikte modules niet meer gemonteerd kunnen worden door deze gewoon te klonen. Er moet met originele dealer toegang een software update worden uitgevoerd om deze module weer 100% te benutten. Iets om rekening mee te houden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.