Audi 80: 80cabrio 2.3 oliedrukmeter altijd op maximum

Bouwjaar: 1992

met contact aan slaat oliedrukmeter helemaal naar rechts op maximum druk,is deze meter nu defect of kan ik deze nog repareren of afstellen?(oliedruksensor met witte draad is reeds vervangen omdat lampje brandde en piepte bij 3000 toeren).hoe is de juiste werkwijze voor demontage van dit klokje?Mvg.Chris

coupéétje

Geplaatst door coupéétje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Chris,
De oliedrukmeter werkt op n aparte sensor, deze sensor is groter dan de andere sensors omdat er een membraampje inzit. De sensor is ongeveer zo groot als n waxinelichtje en zit als ik t me goed herinner in t blok geschroefd in de buurt van t oliefilter. Aan deze sensor zit 1 draad. Als je deze draad er af trekt met t contact aan dan moet de meter geen druk aangeven, en als je de draad tegen t blok aanhoudt(massa/-) dan moet de meter volledig uitslaan. succes!

coupéétje (0), 18 jaar geleden

Maarten.Volgens mij zitten er 2 oliedruksensors boven elkaar ,1 onderste (reeds vervangen) van 1.8 BAR(witte draad). Bovenste van 0.3 BAR,(blauw-zwarte draad)als ik deze stekker eraftrek blijft lampje olie branden, maar meter blijft uitslaan,Bij beiden zit er geen membraan.Wie heeft meer informatie?In buurt van oliefilter(=andere kant van motor zitten geen sensoren)Mvg.Chris

Maarten6801 (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Chris,
De sensor vd oliedrukmeter is n andere dan die twee die jij bedoelt. Die twee sensors zijn nu in orde. 'T zou best wel eens kunnen dat deze aan de andere kant vh blok zit gemonteerd, en je m alleen van onder de auto kunt zien zitten, hij ziet er bijna t zelfde uit als die twee andere sensors, enkel is t 'dikke' stuk, wat bij die andere twee sensoren de diameter heeft van n 2euro munt, bij deze sensor twee keer zo groot, en hoger(waxine lichtje)

coupéétje (0), 18 jaar geleden

Als ik hem vind laat ik het je weten Maarten ,Mvg.chris

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.