Audi A3: A3 LPG G3 probleem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600I

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn Audi A3 van 1998 op LPG G3.

Op benzine loopt hij tateloos maar als ik overschakel op gas dan loopt hij erg beroerd, het lijkt er op dat hij op 3 poten loop, hij stotert en trekt erg slecht.

Ik heb een klein testje gedaan door de auto gestationeert op gas te laten lopen en vervolgens 1 voor 1 de slagen die vanuit de gas verdeler naar het spruitstuk lopen dicht te knijpen... Daarbij viel mij op dat bij het inknijpen van de eerste 3 slangen de motor nog beroerder ging lopen (logisch omdat je de gastoevoer afknijpt) maar bij de 4e slang gebeurde er nagenoeg niets, ik kon wel horen dat de motor iets anders ging lopen maar niet zoals bij die andere 3 slangen. Het lijkt er dus op dat er bijna geen gas uit die 4e slang komt... of kan het zijn dat er kleppen verbrandt zijn van de cilinder waar die slang naar toe loopt? Het vreemde is dus dat hij op benzine perfect loopt.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Vincent.

Vincent Almelo

Geplaatst door Vincent Almelo (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

r9217 (0) PRO, 16 jaar geleden

gas verdeelhuis uit elkaar halen tot het laatste onderdeeltje alles brand schoonmaken !!!!!
echt brandschoon ,ik kan het niet vaak genoeg zeggen . ingangsfilter vervangen, verdeelhuis in elkaar zetten
drukken afstellen op de verdamper en het verdeelhuis en dan moet hij goed lopen !
dit is puur een vervuilingsprobleem . succes

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=r9217]gas verdeelhuis uit elkaar halen[/quote]
uit elkaar halen deden we vroeger, toen hadden we nog iets meer tijd en men wilde daar nog voor betalen. tegenwoordig mik ik het complete verdeelhuis in een ultrasoonbad. na een 1/2 uur niet van nieuw te onderscheiden en brandschoon.

Gr. paul

Vincent Almelo (0) PRO, 8 jaar geleden

Probleem werd veroorzaakt door kleine scheurtjes in het membraam in het gas verdeelhuis. Na vervanging probleem opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.