Audi A6 2.4 Multitronic: A6 met multitronic rijdt niet echt vloeiend meer

Bouwjaar: 2001

Hallo,
ik ben bezig met een Audi A6 2.4 Executive uit 2001 (model 2002) met Multitronic/CVT 70.000KM. Het probleem is dat het aangrijpen van de bak niet echt vloeiend verloopt.
Het komt het meest naar voren bij het loslaten van het gas en na enkele seconden weer gas te geven en dit bij lagere snelheden 30 a 40 km/u. De bak grijpt dan schokkerig aan. Als je de bak in Tiptronic mode zet, dan valt er bijna niet mee te rijden, er lijk ook een behoorlijk vrije slag te zijn, maar ik dacht dat de software van de bak dat zou moeten opvangen.
Ook is er een probleem bij het middelmatig snel accelereren, dan schokt de auto ook een beetje, bij snel accelereren gebeurt dat niet.
Het vreemde is dat ik in nog een precies dezelfde A6 heb gereden uit het zelfde bouwjaar en met de zelfde KM stand, en deze auto had precies dezelfde problemen, alleen dan al wat erger dan bij deze auto.
Het lijkt me dan ook, dat het probleem is dat vaker moet voorgekomen moet zijn. Misschien iets wat niet goed is met de eerste generatie Multitronic bakken.

Iemand enig idee wat het zou kunnen zijn ?

Alvast bedankt !

Gr. Rick

Rick9734

Geplaatst door Rick9734 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

1 (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk ff bij de a4 multitronic, ( onder die van jou) is normaal gesproken bet zelfde probleem

gr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.