Audi A6: Aankoop advies Audi A6 van na 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

Goedemorgen,

Ik ben me aan het orienteren om mijn a4 1.9 tdi van de hand te doen en een a6 van het modeljaar 2004-2008 met max 150k km aan te schaffen.
Graag zou ik een 6 cilinder diesel aanschaffen. De vraag is, zijn er al problemen bekend(denk aan de nokkenassen bij de 2.5 tdi motoren) waarop ik moet letten? Zit er verschil in de eventuele problemen bij de 2.7 of bij de 3.0 literblokken? Mochten er veel problemen bekend zijn dan wil ik de 4 cilinder 2.0tdi ook wel overwegen, of is dat helemaal een afrader?

Na alle verhalen gelezen te hebben ben ik van de automaatbakken/tiptronics en mulitronics wel genezen. Het zou dus een handgeschakelde 6 bak moeten worden. Is de quattro aandrijving wel een aanrader of zijn hier ook opvallend veel problemen mee?

Zijn er nog meer zaken waarop ik dien te letten bij aanschaf (waarschijnlijk in duitsland)

Alvast hartelijk dank voor de info

gr

Michiel

michiel7814

Geplaatst door michiel7814 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

De doelstelling van deze site is het oplossen van TECHNISCHE problemen van auto's. NIET een advies- en/of informatiesite voor aspirantkopers van een (andere) auto.
De topics waarin toch om aankooptips cq. adviezen wordt gevraagd worden door het moderatorteam gesloten.
Indien iemand de vraagsteller toch van informatie wil voorzien, kan deze dat doen door de vraagsteller rechtstreeks per email te benaderen.

mvg,
moderator.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.