Audi A6: ABS / ESP probleem met Audi A6

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Beste kenner,

sinds enige tijd gaat vaak maar niet altijd het bekende rode symbool ring-met-uitroepteken branden (!) met drie piepjes, in combinatie met of het oranje ABS of het oranje ESP lampje. Het euvel hersteld zichzelf soms tijdens het rijden voor kortere of langere duur. Bij het starten en wegrijden is er vaak nog niets aan de hand en het lijkt er op (of toeval???) dat bij de eerste hobbel in de weg het rode symbool gaat branden. Dealer A zij na uitlezing, het zal de printplaat wel zijn, 900 euro, tweedehands 500 euro maar niet leverbaar. Dan maar second opinion: dealer B zegt het zal wel een van de ABS sensoren op de wielen zijn, 150 euro exclusief arbeidsloon.

Wie kan mij aangeven of er eenvoudige test te doen is om zeker te weten of het "de printplaat" of 1 van de 4 sensoren (en welke dan?) is?
Of is er misschien nog iets anders dat een rol kan spelen?

Omdat ik zelf geen handige klusser ben, wil ik natuurlijk zo veilig mogelijk gokken, zonder dat ik straks kosten maak voor een sensor en een printplaat, terwijl maar 1 van de 2 het euvel is.

Dank je wel voor je advies!

problemcar@sparla.com

Geplaatst door problemcar@sparla.com (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

als er geen storing instaat in het geheugen dan is het enigste dat de boel gecontroleerd wordt maar het probleem is dat dan alles inorde zal zijn.
dus wordt het gokken.
je kan ook het nog even aanzien tot de storing constant wordt dan is het makelijker uit tezoeken.
je hoeft niet bang tezijn dat je zonder remmen komt testaan de abs werkt alleen niet meer.

groetjes jan.

Lissa1980 (0), 14 jaar geleden

Beste Jeroen,

Ik heb nu exact hetzelfde euvel.. en idd tegen mij zeggen ze ook de printplaat. Deze heeft een kostenplaatje van 1044 euro. Blijkbaar moeten ze bij het steken van die plaat alles herprogrammeren en de remmen terug ontluchten..
Wat heb jij uiteindelijk gedaan? De auto buitengegooid??

Groetjes,
Melissa

martineric (0), 14 jaar geleden

Hoi, Ik ben 3 jaar terug ook geconfr met 3 piepjes en een nood teken bij een bocht naar rechts.Een paar keer uit laten lezen .Het bleek iets met abs, remblokken oke ,vloeistof nivo prima, en later deed ook "iets" met de radio ook mee maar niets werd opgelost , uiteindelijk al alarm met een mm stuuruitslag. Ik durf bijna niet te zeggen wat ik gedaan heb.(dashboard los en het alarmpje verwoesten),bleef alleen het optische over, kon ik wel mee leven,behalve dat ook meteen alle andere audio-alarmpjes verleden zijn.Een jaar later de remblokken voor vernieuwd en de klacht was meteen ook over.De klacht is nu weer terug sindskort terwijl de remblokken nog redelijk zijn.Ik begrijp het niet meer.
succes!

oempf (0), 14 jaar geleden

dag jeroen

ik heb laatst een zelfde probleem gehad ik heb er gewoon mee door gereden tot de storing constand bleef
maar bij mij was het zo hard nekkig dat je ook niet meer uit kon lezen uiteindelijk bleek het de abs module te zijn aan de pomp
de koste 535 euro incl. montage en dan heb je een nieuwe
remmen hoeven niet opnieuw ontlucht te worden de module kan er zo af met 6 kleine torks boutjes

ps
abs lampje moet aan gaan met de apk en na een paar seconden weer uitgaan dus het lampje kapotmaken heeft geen zin

problemcar@sparla.com (0), 14 jaar geleden

Hi Melissa,
de auto was het allemaal niet meer waard. Men kon e.e.a. niet met voldoende zekerheid uitlezen omdat er 'ergens' ook een massastoring zou zitten. Prijskaartje zou 3000+ euro worden :(
Heb mijn verlies genomen en een andere auto gekocht.
Sterkte!
Jeroen.



[quote=Lissa1980]Beste Jeroen,

Ik heb nu exact hetzelfde euvel.. en idd tegen mij zeggen ze ook de printplaat. Deze heeft een kostenplaatje van 1044 euro. Blijkbaar moeten ze bij het steken van die plaat alles herprogrammeren en de remmen terug ontluchten..
Wat heb jij uiteindelijk gedaan? De auto buitengegooid??

Groetjes,
Melissa[/quote]

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

ja soms is dat de beste optie.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.