Audi A3 2009: Accu vervanging/ verbetering

Bouwjaar: 2009

Ik ben dus vrij nieuw in alles gerelateerd met autos en heb recent een auto gekocht. Ik ben alleen bij de auto tegen gekomen dat de accu vervangen moest worden, Bij de eerste keer schoonmaken had ik de radio voor 15 minuten aan en was de accu daarna al leeg. Ik heb nu een accu van 12V 62Ah. mijn vraag was of het mogelijk was dat dit uitgebreid kon worden voor eventueel extra electrische apparaten zoals speakers of een nieuwe navigatie systeem wat meer stroom nodig heeft. Of zal ik een accu moeten kopen met dezelfde capaciteit, uiteraard dat die ook langer meegaat omdat die nieuw is. Graag hoor ik jullie gedachtes

Jari c

Geplaatst door Jari c , lid sinds 1 jaar geleden

5 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Als de accu al zo snel leeg is, dan is er iets aan de hand.
Mogelijk is de accu gewoon aan het overlijden, maar je dynamo kan ook niet genoeg bijladen.
Een slechte accu moet je gewoon vervangen, daar is niets meer aan te doen.
Een zelfde accu volstaat, ook bij extra speakers en navigatie systeem omdat die meestal gebruikt worden als de motor loopt.

Wel is het zo dat tegenwoordig het type accu kan verschillen. Sommige auto's hebben bepaalde types nodig (die helaas wel duurder zijn).
Om wat voor een auto gaat het hier? Merk, type, brandstofsoort, motorinhoud, bouwjaar?

Jari c, 1 jaar geleden

het is een Audi a3 uit 2009, brandstof is benzine en heeft een 1400cc 1.4 tfsi motor 125 pk.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als de auto een start stop systeem heeft heb je een accu nodig die geschikt is voor dit type auto , een agm accu bv. Op de accu , mits de juiste er in zit , staat precies welke accu dat het is.

Jari c, 1 jaar geleden

auto heeft geen start stop systeem

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Aangezien al het een auto uit 2009 is de accu waarschijnlijk al een keer vervangen, als deze auto accumanagement heeft heb je wel een speciale accu nodig, uit onwetendheid wordt nog wel eens een loodaccu gemonteerd uit kostenoverweging , dealer info / of chassisnummer plaatsen voor de juiste behorende type accu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.