Audi A3 Limousine 2016: Schurend/schrapend geluid bij volledige insturen en interieurkappen vernieuwen

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CZP, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 140

Beste particulieren en professionals,

Ik ben benieuwd of jullie mij meer informatie kunnen geven over de twee onderstaande vragen. Het gaat om een Audi A3 2.0 TFSI Quattro Limousine (automaat)

-Bij het volledig sturen naar links of rechts hoor ik een droog aanlopend/schurend/schrapend geluid vanuit de voorwielen. Lijkt een beetje op het geluid wat je hoort als je een paar dagen niet heb gereden en dan gaat remmen dan is er meestal een soort droog remgeluid te horen wat na een paar keer remmen weg is. Dit laatst is trouwens nu bij deze auto niet het geval maar puur ter verduidelijking van het geluid. De huidige klacht is alleen alleen bij het maximaal insturen naar links of rechts bijvoorbeeld bij straatje keren.

- ik wil twee interieurkappen vervangen vanwege krasjes. Denk dat het best prijzig zal zijn bij de dealer en prima zelf te doen is? Heeft iemand hier een instructie met afbeeldingen van? Of wellicht dat hierbij geholpen kan worden. zie de bijgevoegde foto's om te zien welke kappen het betreft.

Alvast bedankt!

Amera

Geplaatst door Amera , lid sinds 6 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Schurende geluid kan ik zo niet plaatsen
Kappen is een kwestie van dom lostrekken , bij dorpel vooraan beginnen zie je vanzelf hoe ze zitten , loopt de gordel er aan de onderkant doorheen dan deze ook los maken , bij de ontgrendeling de hendel er af schuiven dan kan de kap er af.

Amera, 7 maanden geleden

Dank voor de reactie. Ik ga hier binnenkort mee aan de slag.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Succes het wijst zich eigenlijk vanzelf.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.