Audi 80: Achter remmen lopen vast

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo, sinds kort heb ik een audi 80 b2 van 1985 en daar in heb ik een 1.6 td intercooler motorcode SB van een b3 1991 in gedaan + de complete voortrein en de achteras en alles werkt bijna alleen de achter remmen lopen vast alles goed ontlucht maar nog niks en en had de verdeler niet gemonteerd en vandaag heb ik dat ding gemonteerd weer ontlucht werd wel iets beter maar niet helemaal moet de remkrachtverdeler in balans zitten want ik test hem gewoon los niet vast en hij werkt ook is niet defect dat ding beweegt wel als je op de rem trapt en daarom heen doe ik iets vast zodat ding niet naar voren schiet zodat de wielen niet gaan blokkeren maar toch gaan de wielen wel zwaar draaien ik hoop dat iemand mij kan helpen ik ben al ruim 2maanden bezig met dat ding en rijdt best goed maja als de remmen het niet doen heb ik er niks aan.
Alvast heel erg bedankt voor de moeite en reactie.

Mvg Burhan

S4 TDI

Geplaatst door S4 TDI (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

zit de leiding die naar achter toegaat niet verstopt of je remslangen achter,als je geen remdrukverdeler hebt kan het hier ook niet aan liggen zonder remdrukverdeler mag niks uitmaken met het aanlopen van je remmen,maar is het niet zo dat hij achter harder remt als voor,is het echt zo als je gereden hebt en je krikt hem op dat je wielen zwaar draaien,als dat zo is en je draait de ontluchtingsnippel los gaan ze dan weer losser,als ze dan losser gaan wil zeggen dat de remvloeistof niet terug kan en ergens verstopt zit of je hoofdremcilinder heeft z'n beste tijd gehad,daan ze niet losser met het losdraaien van de nippel zit het in je desbetreffende remgedeelte.

S4 TDI (0), 12 jaar geleden

de remleidingen en remslangen zitten niet verstopt ik heb de alle 4 de leidingen ontlucht. na proefrit draaien de achter wielen zwaar en als ik de nippel los draai gebeurt niks ik stel het dan mechanisch terug zit zo'n stel ding in de trommel kan je net van een wielbout gat los maken dan zijn ze weer vrij. Ik denk dat achter remmen minder remdruk moeten krijgen maar probleem is waarom zorgt de remdrukverdeler dat niet terwijl ik dat gemonteert heb? de remschoenen en de remcilinders achter is alles nieuw.
De achterremmen krijgen net zo veel druk als voor en omdat te voor komen moet de remdruk van achter geregeld worden denk ik vind echt lastig kom er gewoon niet uit.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

stop maar,dit zit in je remmen,als jij je nippel losdraait en ze komen niet los,moet je daar zoeken,er is iets niet goed met je stelmechanisme,probeer maar uit haal je stelmechanisme los en ga rijden,deze word op een of andere manier te gevoelig opgesteld

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

anders gooi je dat palletje van je stelmechanisme los en doe je gewoon elk half jaar of zoiets remmen stellen dat moest vroeger bij alle auto's handmatig.

S4 TDI (0), 12 jaar geleden

[quote=robby10030]anders gooi je dat palletje van je stelmechanisme los en doe je gewoon elk half jaar of zoiets remmen stellen dat moest vroeger bij alle auto's handmatig.[/quote]
je hebt gelijkt zonder palletje proberen kijken of het gaat lukken bedankt voor mee denken.

S4 TDI (0), 12 jaar geleden

zo ben weer terug alles is weer oke de palletje heeft aan de zijkant van die stel standjes die zijn goed versleten ik heb nu gemerkt waar die stopt en daar iets boven heb ik laspuntje gemaakt zodat ie niet meer verder naar beneden valt en niet blokkeert nu is die goed.

Mvg Burhan

Bedankt voor mogelijke oplossingen.

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

is dat zo'n spietje wat met een veertje naar beneden word getrokken??inderdaad als deze tandjes weg zijn valt dit gewoon op elke stand naar beneden en heb je dit probleem ,dit spietje maak ik ook altijd goed schoon met staalborstel bij remmenwissel,paar nieuwe kopen.

S4 TDI (0), 12 jaar geleden

[quote=robby10030]is dat zo'n spietje wat met een veertje naar beneden word getrokken??inderdaad als deze tandjes weg zijn valt dit gewoon op elke stand naar beneden en heb je dit probleem ,dit spietje maak ik ook altijd goed schoon met staalborstel bij remmenwissel,paar nieuwe kopen.[/quote]
ja klopt dat met veertje naar beneden getrokkken wordt heb ook schoongemaakt en beetje meet ijzer zaag maar heeft iets geholpen maja dan maar lassen maar de volgende keer koop ik gewoon nieuwe nu weet ik het ook weer ;)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.