Audi A3: Achterruitenwisser + sproeiers voor & achter werken niet.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdi

Hallo, zit met een zeer vervelend probleem. Het volgende; mijn achterste ruitenwisser & de ruitensproeiers voor + achter werken niet. Wanneer ik de ruitenwisser hendel bedien om vooraan te sproeien dan gaan de wissers vooraan wel maar er sproeit niets, het pompje hoor je dus niet. Zekeringen heb ik al nagekeken & deze zijn nog ok.

Iemand die me kan helpen? Is zeer vervelend in deze tijd van het jaar!

Bedankt alvast

BDF

Geplaatst door BDF (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Als ik zo even gok dan denk ik de hendel zelf stuk. Maar als je een testkast hebt dan kan je de hendel testen (of alle standen wel worden herkend) zo niet dan meestal de hendel stuk.
En om zeker te zijn dat voeding/massa van pomp en wissers goed is kan je met de testkast via de actuatortest deze aansturen, als ze dan wel werken dan weet je dat het probleem ligt vanaf de hendel naar bordnet, of in minder voorkomend geval bordnet zelf stuk.

BDF (0), 10 jaar geleden

[quote=ricky]Als ik zo even gok dan denk ik de hendel zelf stuk. Maar als je een testkast hebt dan kan je de hendel testen (of alle standen wel worden herkend) zo niet dan meestal de hendel stuk.
En om zeker te zijn dat voeding/massa van pomp en wissers goed is kan je met de testkast via de actuatortest deze aansturen, als ze dan wel werken dan weet je dat het probleem ligt vanaf de hendel naar bordnet, of in minder voorkomend geval bordnet zelf stuk.[/quote]
Dus als ik het goed begrijp moet ik de wagen aan een vag com laten uitlezen? Zijn er nog andere mogelijkheden om dit te testen? Ik bezit namelijk geen vag com of ander diagnose toestel.

Alvast heel erg bedankt voor je reactie!

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Is wel het beste eigenlijk want dan weet je op een snelle manier zeker dat de bedrading e.d. naar de wissermotor achter en de sproeiers voor/achter goed zijn, je kan ook gaan meten maar dat kost veel meer tijd. Elec schakelingen zijn best complex tegenwoordig en worden aangestuurd dmv signalen vanuit een regelapparaat (op een softwarematige manier). Is ff niet zo 123 uit te leggen hoe het precies werkt maar met die test kan je in ieder geval de bedrading/voeding/massa e.d. naar de pomp en wissermotor achter uitsluiten mits ze dan wel werken. Dan is dat in ieder geval goed. Dan blijft als oorzaak alleen het signaal over die van de wisserhendel komt (geen signaal is wisserhendel stuk) maar wel signaal kan zijn dat het regelapparaat dit signaal niet verwerkt softwarematig inwendig (met die test stuurt ditzelfde regelapparaat de wissers wel aan dus als ze dan wel werken dan is het een signaal INKOMEND probleem).

BDF (0), 10 jaar geleden

[quote=ricky]Is wel het beste eigenlijk want dan weet je op een snelle manier zeker dat de bedrading e.d. naar de wissermotor achter en de sproeiers voor/achter goed zijn, je kan ook gaan meten maar dat kost veel meer tijd. Elec schakelingen zijn best complex tegenwoordig en worden aangestuurd dmv signalen vanuit een regelapparaat (op een softwarematige manier). Is ff niet zo 123 uit te leggen hoe het precies werkt maar met die test kan je in ieder geval de bedrading/voeding/massa e.d. naar de pomp en wissermotor achter uitsluiten mits ze dan wel werken. Dan is dat in ieder geval goed. Dan blijft als oorzaak alleen het signaal over die van de wisserhendel komt (geen signaal is wisserhendel stuk) maar wel signaal kan zijn dat het regelapparaat dit signaal niet verwerkt softwarematig inwendig (met die test stuurt ditzelfde regelapparaat de wissers wel aan dus als ze dan wel werken dan is het een signaal INKOMEND probleem).[/quote]
Heel erg bedankt. Normaal kan ik vrijdag naar iemand gaan wat een vagcom heeft.
Ik hou je op de hoogte!

Groeten Bart

BDF (0), 10 jaar geleden

Ok,

Heb de wagen aan Vagcom laten hangen..
Signaal is er dus de hendel is niet stuk, de sproeiers noch de wisser achter werkt wanneer deze bestuurd word door Vagcom. Dus ofwel bedrading, relais, of regelapparaat?
Heb al eens gekeken naar de bedrading & hier lijkt niets mis mee! Ga me nu eens bezig houden met die relais eruit te halen.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Je bedoeld sproeiers en wisser achter werken niet als je ze aanstuurd met de testkast?
Maar wel signaal van de hendel?
Zo ja dan schema erbij pakken en voedingen en massa controleren en idd ook een relais kan dan stuk zijn maar op schema mooi te zien hoe en wat.

peteraudia6 (0), 9 jaar geleden

Hoi Bart/Richard
Is de oplossing al gevonden?
Ik heb precies hetzelfde probleem.

Groeten
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.