Audi A3: Fluitend geluid naast turbo

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: bkd 2.0 tdi

goedendag,

sinds gisteren ineens een vreemd geluid in de auto hoorbaar. alles was prima heb een tiental minuten staan wachten (stationair) en toen ik wegreed begon het ineens.

ik heb het opgenomen dus kan het aan degene sturen die het graag wil horen! maar het is een soort van fluitend geluid naast het geluid van de turbo zelf die is namelijk nog hoorbaar

komt alleen voor tijdens optrekken, in ze vrij gas geven alleen de turbo hoorbaar. loopt synchroon met het fluiten van de turbo.

had al eens snel gegoogled en kon een lek betreffen

er is verder geen verschil in prestatie auto rijdt nog als een trein!

hoop hier snel iets aan te kunnen doe is erg storend en zeker met het winterweer voor de boeg zou ik graag evt mankementen oplossen

gr nicky

Nicky1990

Geplaatst door Nicky1990 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

ja het eerste waar je naar moeten zoeken is of er geen lek in een turboslang of aansluiting zit of dat er een uitlaat pakking stuk is.

groetjes jan.

Nicky1990 (0), 10 jaar geleden

is hier een mooi stappenplan voor aangezien ik hier niet in thuis ben.

ben wel handig en wil het graag zelf doen dus alle info is welkom!

gr nicky

ASH-1 (0) PRO, 10 jaar geleden

Bij de turbo loopt een geribbelde buis van de EGR.. Deze pakking wil weleens gaan lekken en veroorzaakt een fluitend geluid. Dit gebeurt vooral wanneer deze eens is los geweest en geen nieuwe pakking is gebruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.