Audi TT 2000: Af en toe een raar geluid

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 quattro, Motorinhoud (cc): 1800

Audi tt van bj 2000. Wanneer er rustig met de auto word gereden bijv in de stad dan hoor je af en toe een raar geluid. Het best te omschrijven als ggghhhh.
Niet tijdens optrekken of afremmen maar gewoon tijdens het rijden. Het geluid is maar ongeveer 1 a 2 sec aanwezig.
In 1ste instantie airco uitgezet maar geluid blijft. Koppeling is het ook niet. Ook heuvels en bobbels e.d zijn het niet.
Wanneer je zeg maar boven de 70 rijd is het geluid niet aanwezig.
Geen foutcodes te zien.
Wie weet wat dit kan zijn.

Groet Ben

benbr

Geplaatst door benbr (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 11 jaar geleden

Waar komt het vandaan?? Aandrijflijn,wiellager,motor????

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

zit er veel hoogteverschil tussen de voor en achterbanden?

benbr (0), 11 jaar geleden

Er zit geen hoogteverschil tussen de voor en achterbanden. Wanneer de motor koud is doet ie het niet. Ik denk zelf aan de motor of aandrijflijn. Het is een zacht geluid. De meesten horen het niet eens maar mij viel het op. Ben er nu op gefocust waarschijnlijk.

benbr (0), 11 jaar geleden

[quote=DNS Car Solutions]Waar komt het vandaan?? Aandrijflijn,wiellager,motor????[/quote]
Ik denk of de motor of de aandrijflijn. Een wiellager is het zeker niet. Wanneer je 1 snelheid rijdt bv 50 doet ie het ook. Niet wanneer je gas geeft of op de motor afremt.

benbr (0), 11 jaar geleden

[quote=audia4]zit er veel hoogteverschil tussen de voor en achterbanden?[/quote]
Er zit geen hoogteverschil tussen de voor en achterbanden. Wanneer de motor koud is doet ie het niet. Ik denk zelf aan iets bij de motor of aandrijflijn. Het is een zacht geluid. De meesten horen het niet eens maar mij viel het op. Ben er nu op gefocust waarschijnlijk. Wanneer je thuis op de bank zit en je zegt heel zacht en snel ggghhh dat is wat ik hoor :-) Ik weet het is lastig zo maar dacht misschien zegt iemand van ooo dat is ws .......???

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

hoor je het bij koude en warme motor, moeilijk te beoordelen vanaf hier, we kunnen allemaal wel gaan roepen maar weet niet of dat tot oplossing lijdt, laat eens een monteur meerijden die kan het misschien gelijk zeggen, zou me geen zorgen maken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.