Audi Tt: Boordcomputer: foute waarde verbruik, actieradius, gemiddelde sn

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Is er hier iemand bekend met het fenomeen dat de boordcomputer van een 1999 Audi TT Roadster 8N Quattro 1.8T (165 kW/225 pk/280 Nm) foutieve waardes aangeeft voor actueel/gemiddeld verbruik (te laag: +/- 2.5 l/100 km bij gemengd gebruik), actieradius (te hoog: 2000 km met volle tank van 62 l) en gemiddelde snelheid (te laag: +/- 25 km/u bij gemengd gebruik)?

Ter info, de andere klokken/wijzers op het dashbord werken verder normaal.

Zoals hierboven reeds vermeld, werkt de benzine meter/tankinhoud op zich volkomen normaal. Bij contact af ligt de naald links in de hoek, bij contact op geeft de naald het benzine peil aan, en nadat het contact terug afgezet is valt de naald terug links in de hoek.

Het enige wat er soms gebeurt is dat de naald van de benzine meter/tankinhoud bij een start met koude motor niet onmiddellijk het juiste benzine peil aangeeft. De naald geeft dan bijvoorbeeld een kwart aan terwijl de tank nog bijna halfvol is, maar na enkele kilometers gereden te hebben stijgt de naald altijd langzaam naar het juiste benzine peil.

Verotronics in Eindhoven liet reeds weten dat ze voorlopig niet bekend zijn met dit fenomeen, omdat het dashbord deze boordcomputer gegevens zelf berekent via een programma, wat nooit 'defect' is.

Nu ja, de TT rijdt verder perfect. Het is gewoon een 'schoonheidsfoutje' dat ik eventueel zou willen oplossen (indien de kosten aanvaardbaar zijn).

Alvast merciekes & greetz,
Kv.

Kristof Vanschoonbeek

Geplaatst door Kristof Vanschoonbeek (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi TT? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Kristof Vanschoonbeek (0), 11 jaar geleden

Observatie...

Wanneer ik de computer reset door de batterij een kwartiertje af te koppelen, geeft de boordcomputer daarna een realistische actieradius van ongeveer 500km aan bij een volle tank.

Om die actieradius vervolgens tijdens de eerste gereden kms terug te laten stijgen naar een foutieve waarde van 2000km...

?

corvlis (0), 11 jaar geleden

Is wel erg vreemd dat hij 2000 km aangeeft en geen realistischer foutiefwaarde. Ik vind het trouwens wel iets ernstiger dan een schoonheidsfoutje, ik zou er helemaal gek van worden. Probleem schijnt echter vaker voor te komen bij TT misschien heb je [url=http://www.audiforum.nl/forum/8n-1998-20...]hier[/url] iets aan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi TT of stel zelf een nieuwe vraag.