Audi A4: Afstellen brandstofmeter A4 2004

Bouwjaar: 2002

Hoi,
Ik heb veel problemen met de brandstofmeter van mijn Audi A4. Ik denk dat hij in een verkeerde range staat! Wanneer de tank vol is gaat hij in het verste punt van het instrunmentenpaneel staan (totdat hij niet meer verder kan) en naarmate de tankinhoud minder wordt keert hij terug richting de 3/4!
Ik heb overal geïnformeerd en de vlotter vervangen, maar dat hielp niet. Laatste hoorde ik dat hij moet (softwarematig)opnieuw ingesteld worden met behulp van VAG-COM.
Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan doen (welke optie is dat en welke cijfers moeten er worden ingevoerd); de software en de OBD2 connector kan ik van een vriend lenen.
Alvast bedankt

deborah2058

Geplaatst door deborah2058 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vincent75 (0) PRO, 18 jaar geleden

hij is inderdaad software matig in te stellen in systeemcode 17 en dan aanpassing, alleen weet ik niet precies welk kanaal het is uit me hoofd . maar ik zou eerst een segment test doen om de meter te controleren ook kun je in meetwaarde blok lezen zien hoeveel liter er in de tank zit en of dit klopt met wat er is ingegaan. susces
vincent

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.