Audi A6: airbaglampje foutcode 00588

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb hier een a6 staan waar van het airbag lampje blijft branden. foutcode 00588. airbag ontst. circuit bestuurder. Ik heb eens begrepen dat met het verwijderen van de stekkers en de draden aan elkaar te solderen het probleem op te lossen is. Wie heeft hier ervaring mee?

sander551

Geplaatst door sander551 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Nee dat is met de stoelairbags.
Vaak ligt dit aan de wikkelveer/sleepring achter stuurwiel maar ik zou hem eens wissen en kijken of hij gelijk terug komt, mocht dat zo zijn dan heeft de dealer of universele garage er waarschijnlijk wel een vervangingsweerstand voor die ze plaatsen op de stekker van de airbag (het systeem denkt dan dat de airbag nog steeds aangesloten is) en als de storing dan niet meer terug komt dan is de airbag stuk en komt de storing wel terug dan kan je ervan uitgaan dat het aan de wikkelveer ligt.

sander551 (0), 10 jaar geleden

Ricky,
Na het wissen komt hij inderdaad direct terug.
Ik dacht dat het in de stoel zat ivm bestuurder maar kan inderdaad ook in het stuur zitten.
Er stond ook bij,te hoge impedantie en tijd vak,permanent.

Maar met deze code moet ik het dus in het stuur zoeken?

sander551 (0), 10 jaar geleden

Ricky, sorry voor de late reactie. maar de auto is een tijdje op vakantie. omdat ik geen dummie had heb ik de wikkelveer doorgemeten en gaf inderdaad een breuk aan. Ik heb hem verv. en alles werkt weer. thx voor de tip.
gr sander

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Mooi man!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.