Audi A4: airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

hallo
Mijn airco pomp is kapot en er moet een nieuwe op ,maar moet je nog iets wisselen of spoelen voor metaal deeltjes.Monteur zegt dat het niet nodig is ,gewoon nieuwe pomp erop en het is klaar zegt hij,kan dat kloppen want ik wil het laten maken

laz1972

Geplaatst door laz1972 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Steri (0), 15 jaar geleden

Ik heb het zelfde voor gehad, komt regelmatig voor bij de eerste A4's. Ik wou het eerst zelf doen gewoon de pomp vervangen maar heb het toen toch maar laten toen door een erkent instalateur en maar goed. Bij mij heeft die ook de droger en een filter in de leiding vervangen, zat vol van metaal deeltjes veroorzaakt door het vastlopen van de pomp. Vergeleken met de kostprijs van de pomp is de kostprijs van die onderdelen te verwaarlozen. Volgens hem krijgt ge geen garantie wanneer die onderdelen niet mee vervangen worden want op korte termijn krijgt ge anders opnieuw problemen. Hij rade mij ook aan om minstens om de 2 jaar een onderhoud te laten doen want ze zijn nogal gevoelig ervoor. Mijn A4 is van 1999.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Als de pomp zelf is vastgelopen dan idd spoelen en ook filter/droger vervangen. Wanneer het systeeem ook een orifice heeft (weet ik zo uit mn hoofd niet) dan deze ook mee pakken. Als het wat anders is (spoel of koppeling) dan hoeft dit niet..

laz1972 (0), 15 jaar geleden

hoi
Ik wet niet of de pomp is vast gelopen,ik heb die auto nieuw gekocht had geen multieriem ,ben naar garage geweest ze hebben nieuwe multieriem op gedaan en toen we de airco aanzette maakte kraakend geluid en ruikte naar brand.Monteur zij tegen mij dat aircopoelie kapot was ,kon alleen door nieuwe aircopomp geholpen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.