Audi A4-Avant: Stotteren Audi A4 2.0tdi uit 2005

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0tdi

wij hebben sinds oktober een Audi A4 2.0 tdi uit 2005, deze auto stottert bij het trekken onder de 2000 omw/min in de 5e en 6e versnelling. Bij hogere toeren is er geen probleem en trekt de auto perfect. Ook start de auto slecht, vooral als deze warm is. Stationair heb ik ook het idee dat het deze af en toe stottert (de motor lijkt iets te kantelen), terwijl de toerenteller mooi constant blijft.

Verder geeft de buitentemp. sensor een te hoge temp aan (ongeveer 5 graden te hoog) en lekt er iets koelvloeistof (elke 1500km een halve liter bijvullen). Misschien heeft dit iets met de bovengenoemde storing te maken.

Pouw in Rijssen heeft de auto aan de "kast" gehad, maar kon niets vinden. Iets in de brandstoftoevoer of de koppakking, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen.

Herkent iemand dit probleem?

Graag uw reactie.

Bvd,

Stefan
stefanentendy@12move.nl

bolivia

Geplaatst door bolivia (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

als je koelvloeistof elke keer moeet bijvullen en je hebt geen uitwendige lekkage is de kans groot dat je cilinderkop gescheurd is dit wil nog wel eens gebeuren bij de 2 ltr tdi maar dat zullen ze uit moeten zoeken bij de garage

jos-br (0) PRO, 15 jaar geleden

Het stotteren en warm slecht aanslaan zijn beide middels software op te lossen. Koelmiddelverlies is een minder goede, dit zou inderdaad of de koppakking of egr koeler kunnen zijn. Dit is wel te vinden door er een nacht druk op te zetten. Wel weer komisch te lezen dat uitlezen alles aan moet tonen.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.