Audi A4-Avant: airco koelt niet goed meer!

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 8e5

airco werkt niet goed meer, wil hem laten vullen, maar weet iemand hoeveel koelmiddel en olie er in het airco systeem moet?
graag de juiste hoeveelheden koelmiddel en olie?
b.v.d rob

rjm.vink

Geplaatst door rjm.vink (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1680) PRO, 11 jaar geleden

Zit er onder de motorkap geen sticker waar dit op staat.
Als je de installatie laat (bij)vullen ,is het misschien niet onverstandig als er meer koudemiddel weg is als 10% per jaar , de installatie op lekkage te controleren.
Door te wegen wat eruit komt heb je een indicatie of het systeem lek is.
Gewicht endergelijke weet de aircoboer ook als het goed is .
Anders google even en je weet het.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

is waarschijnlijk een compresor zonder magneetkoppeling die dus constant meedraait en een regelventiel in de compressor heeft.

Als het systeem na afzuigen nog voldoende koudemiddel bleek te bevatten is het zinloos hem weer te vullen. Enige remedie is dan of de compressor laten reviseren of een ruildeel te monteren. Het inwendige regelventielsysteem gaat stuk. Helaas is het een kostbaar kwaaltje van die dingen :-(

er zijn diverse fastfitters op de airco "reparatie" markt die dit probleem niet onderkennen. Hierbij, je bent gewaarschuwd.

rjm.vink (0), 11 jaar geleden

Het is een airco met climate control en de compressor is uit te zetten met de econ button op het bedienings panel, misschien ben ik niet duidelijk geweest maar het gaat mij om de hoeveelheid koudemiddel en olie en eventueel de specs van de middelen, de airco werkt wel maar koelt niet genoeg meer..

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

econ button zegt niets over het type compressor. het type wat ik aangaf is ook uit z'n werk te zetten, echter werkt dat met een intern regelventiel waardoor de compressor geen opbrengst meer heeft en dus min of meer vrij draait. (maar wel degelijk inwendig in beweging is) Met deze constructie is de magneetkoppeling vervallen, en is de opbrengst van de aircocompressor variabel regelbaar naar behoefte. (niet meer het door de elektronica geregelde constant in en uit schakelen van vroeger)

jouw klacht van niet goed koelen maar nog wel iets doen komt exact overeen met het type compressor wat ik beschrijf, en bij mijn weten heeft dit type audi zo'n airco compressor. Het is niet exemplarisch dat ze stuk gaan, maar eerder bij bosjes in alle wagens van de VAG groep uit deze bouwjaren. Vandaar dat ik je er op attendeer. Let dus goed op als je gaat vullen moet hij eerst leeg, hoeveel er uit komt.....

Vulhoeveelheden staan op een zwarte sticker die op de rechter binnenscherm, in de buurt van de meetnippels van de aircoleidingen die door het schutbord gaan, onder de motorkap is geplaatst. Ook het type koelmiddel staat hierop. Tevens is een beetje onderlegd bedrijf in bezit van alle vulgegevens en procedure's.

rjm.vink (0), 11 jaar geleden

Harry dank je voor je gedetaileerde informatie ik laat van mij horen wat het uiteindeljik is B.v d.

rjm.vink (0), 11 jaar geleden

De airco aangesloten op een vulunit/testunit en de hoeveelhied die er uit kwam was 245 gram moest 500 gram zijn , maar na 7 jaar is dat volgens mij goed?
de testen gedaan, vacuum ,lektest , systeem leeggehaald en op nieuw gevuld volgens de hoeveelheid die vermeld staat op de motorkap 500 gram.
de airco getest en werkt nu al drie weken prima dus de pomp werkt volgens mij prima maakt ook geen raar geluid.
bedankt voor jullie professionele support.

audia4 (0) PRO, 11 jaar geleden

mooi dat hij het weer doet, idd na 7 jaar de helft kwijt komt vaker voor. en met te kort koudemiddel koelt hij niet voldoende.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.