Audi A4: egr klep onjuiste werking

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 brb

hier klant binnen gekomen met problemen met erg klep die blijft open staan, motor blijft niet draaien en valt na een paar seconden stil.

klep gedemonteerd en klep terug geduwd met de hand en gaan rijden zonder de fiche te monteren wagen rijd zonder problemen en trekt goed op,fiche gemonteerd op egr klep en wagen begint te sputeren waneer men optrekt.terug gedemonteerd klep staat terug open.
Controle gedaan van koelvloeistof temperatuursensor op waarde deze is oke volgens ons.kabelboom gecontroleerd ziet er op eerste zicht oke uit.
luchtmassameter lijkt me ook oke doordat hij goed doortrekt als de ergklep dicht blijft.

hebben dan besloten om een nieuwe egr klep te monteren nu blijft de motor draaien maar nu trekt hij niet meer en geeft de foutmelding 001027 magneetklep uitlaatgasterugvoer p0403 onjuiste werking.

Nu is men vraag moeten deze erg klep die een zuivere electrische klep is (zonder vacuum aansluitingen) ook ingeleerd worden zoals bij de bezine wagens of is dit niet nodig?

Hoe moet men dit eventueel doen?

of hebben we iets over het hoofd gezien

heb gecontroleerd of dit kan zoals bij bezine wagens onder meetwaardenblok 08 en dan 074 maar daar krijgt men geen waarden.

alvast bedankt

garage medard

Geplaatst door garage medard (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

garage medard (0) PRO, 11 jaar geleden

Na wat rond vragen bij de dealers kregen we goede raad een egr klep van een diesel motor moet men inleren met draaiende motor via de basisafstellingen onder meetwaardenblok 03 en dan laten lopen nu gaat men zien dat het toerental gaat stijgen en dat de egr aangstuurd wordt van 0% naar 29 % en dit gaat hij een paar keer doen .

men kan het ook nog anders doen vertelde ze me het contact 02 seconden aan leggen en dan terug af leggen en dan hoord men de egr klep werken en afstellen dit moet men een paar keer na elkaar doen.

Als dit nog niet lukte stelde ze ons voor voor de batterij voor zo'n 10 min af te leggen zodat hij zijn geheugen wist.

nu ik heb het voor de zekerheid gedaan de batterij afgelegt zodat we zeker goed begonnen.

Als is nu terug zoals het moet wagen trekt goed op en rijd als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.