Audi A4-Avant: airco ventilator blijft continu draaien

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AHU

Na een onderhoud van mijn airco stelde de monteur vast dat de ventilator van de airco niet meer werkte en zo de druk in het systeem te hoog oploopt. Hij heeft dan foutcodes proberen uit te lezen maar geen melding van foutcodes. Nu thuis heb ik dan zelf tot de vaststelling kunnen komen dat de ventilator stuk was, koolborstels volledig op, anker helemaal ingelopen. Omdat ik dit verdacht vond ben ik de aansturing gaan bekijken en blijkt dat die constant spanning geeft zelfs met koude motor. Kan dit aan een relais liggen?? Zoja welk relais???

Steri

Geplaatst door Steri (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je belast of onbelast gemeten

Steri (0), 14 jaar geleden

Onbelast meet ik een 13V (gemeten aan stekker bij servo reservoir). Wanneer ik de airco uitschakel (econ), valt spanning weg wat waarschijnlijk normaal is.

Harald4118 (0), 14 jaar geleden

Volgens mij kan je dit zo niet meten.

Als je de airco inschakelt, wordt ook de ventilator ingeschakeld. Vermits deze niet werkt zal ook de airco niet goed werken, en dus schakelt de compressor (en ventilator) niet uit.

Dus eerst ventilator vervangen, dan terug meten.

Het feit dat de ventilator uitschakelt als je de airco uitzet, wijst er voorlopig op dat dit alles goed werkt, en alleen de ventilator kapot is.

Als je veel met airco rijdt, kan bij een 10 jaar oude wagen de ventilator wel versleten zijn.

Steri (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de raadgeving, zullen we eerst deze vervangen en dan verder zien wat die doet. Hou u op de hoogte.

Steri (0), 14 jaar geleden

Nieuwe ventilator geplaatst maar ventilator blijft draaien zolang airco opstaat, ook vermoed ik toch tijdens het rijden. Is dit normaal???

Steri (0), 14 jaar geleden

Ondertussen op een audi forum gelezen dat dit normaal is dat de aircoventilator continue blijft draaien wanneer de airco op staat. Dan is het wel normaal dat de ventilator na 10j versleten is, daar ik die altijd op automatisch liet staan.

Pascal Limpens (0) PRO, 14 jaar geleden

Is normaal dat de fan blijft draaien.
Grtz, Pascal

Steri (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

Vgr, Steven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.