Audi A4-Avant: Lekje in koelvloeistofsysteem?

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T (BFB)

Sinds 3-kwart jaar heb ik een A4 Avant uit 2003. Ik cntroleer regelmatig alle vloeistofniveaus en heb tot nu toe 3 keer ongeveer 250 ml koelvloeistof moeten bijvullen. Ik heb opgemerkt dat het niveau heel lang constant blijft en bij heet weer daalt over een bepaalde tijd (zeg 1 a 1.5 week met 0.5 / 1 cm in het reservoir). Ik heb me het lazerus gezocht, maar kan nergens een natte plek of iets dat vochtig is ontdekken. Ik kan natuurlijk gewoon bijvullen als ik regelmatig blijf controleren, maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het lijkt me ook sterk dat er ergens een luchtbel in het systeem zit.

Zijn er "bekende" kwaaltjes bij dit type auto of heeft iemand soortgelijke ervaring? Alvast bedankt voor jullie reacties.

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Er hoeft natuurlijk niet altijd zichtbare lekkage te zijn de motor kan de koelvloeistof ook verbruiken.
Misschien een kleine lekkage aan de koppakking, klein scheurtje in de kop is ook mogelijk.
Laat eens een test uitvoeren dan kun je iets uitsluiten.....

Gr. paul

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Over een maand of 2 moet zij toch een beurt krijgen. Laat ik er dan meteen naar kijken. mocht het nodig zijn, krijgt ze gewoon weer wat drinken. Ik laat tegen die tijd wel weten hoe het is afgelopen. Anders word je weer kwaad omdat ik geen feedback geef :-)

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Update: Auto heeft beurtje gehad. Koelwatersysteem is op druk gezet (bij warme motor) en na een nachtje te hebben gestaan was de druk iets gedaald, mogelijk door afkoeling van koelsysteem. Echter nergens ook maar een lek te vinden, of iets te zien van rode aanslag wat op een lek kan duiden. De auto rookt niet (koppakking) en rijdt zoals het hoor (trekt heerlijk door). Tja, ik weet het niet meer, behalve dat ik mij maar neerleg bij af en toe G12+ bij te vullen een zo nu en dan en het vloeistofpijl van de wagen blijf bijhouden.

Wat kan het dan nog zijn? Lekkende waterpomp toch mogelijk?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Indien je geen uitwendige lekkage hebt,kun je eens met een snuffelaar erboven controleren of er uitlaatgassen in het koelsysteem zitten..

Dit kun je bij de meeste garage's laten doen.

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Hoi Stefan84,

Bedankt voor de tip. Kan ik zeker laten doen. Stel ik vind uitlaatgasresiduen in het koelsysteem, waar denk je dan aan?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=Dead Silence]Stel ik vind uitlaatgasresiduen in het koelsysteem, waar denk je dan aan?[/quote]
[url=http://img76.imageshack.us/i/varken.jpg/][img]http://img76.imageshack.us/img76/7592/va...[/img][/url]

Als eerste zou ik dan denken aan m'n spaarvarken........

Gr. paul

Dead Silence (0), 14 jaar geleden

Ha Paulus,

Wahahahaha. Op dit moment is mijn spaarvarken aardig vet, dus daar lig ik niet wakker van. Wat is je technisch antwoord op uitlaatgasresiduen in het koelsysteem, m.a.w. wat betekent dat technisch en in geld?

Overigens kan ik nog vermelden dat de koelvloeistof zo zuiver als het maar kan zijn is, d.w.z. lekker transparant rood en er is totaal geen rommel te zien dat bovenop de koelvloeistof zou moeten drijven in het reservoir.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.