Audi A4: APK CO uitstoot te hoog!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Goeiemiddag, Is ie weer met een probleem met zn auto hoor ;) Maar goed zoals jullie zagen mijn auto ging voor de apk gisteren alles was goed op CO2 uitstoot na! Het garage bedrijf dacht dat het aan mijn Koppakking ligt! Hij heeft de snuffeltest gedaan maar het was een twijfelgeval zei hij.... Ik vond op dat moment zelf dat hij totaal niet kleurde! Maar goed, vorige jaar was dit ook het geval toen had ik een schoonmaak middel in mn tank gegooid en werd ie goed gekeurd! Nu heb ik het zelfde er weer in gegooid maar ben bang voor het ergste! Iemand enige idee wat ik nu zelf kan gaan doen? Lamdasonde vervangen? (het is namelijk een olie sluper maar weet alleen niet waar die zit bij deze auto ) Maar goed iemand tips en tricks hierbij?

Groetjes Henri

henri123

Geplaatst door henri123 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als eerste moet je hem laten uitlezen of er storingen in staan,dan weet je wat meer.
Als je een storing over de lambdasonde in het geheugen hebt staan over "systeem te rijk" dan kan dat olieverbruik ermee te maken hebben,maar dat moet dan best veel zijn wat hij verbruikt of de luchtmassameter is dan stuk (die verdenk ik dan eerder).
Heb je een andere storing over de lambdasonde staan,bijvoorbeeld "onderbreking" of iets "verwarming" of iets anders dan kan probleem in de lambdasonde zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.