Audi 80: audi 80 automaat schokt bij versnelling naar 4e trap

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik heb probleem met mijn audi 80 uit 1994. Heeft 150000 km gelopen.

Het volgende probleem: Als ik de auto 2 dagen niet gebruikt heb slipt ie een beetje en heeft moeite met schakelen. Hij blijft dan lang in een versnelling "hangen" zeg maar. Is ie warm, dan schakelt ie boterzacht in de 1 , 2 en 3e versnelling. Echter, ook als ie warm is schakelt ie altijd met een kleine schok naar de 4e versnelling.

Ik heb de olie bekeken en ziet er volgens mij schoon uit. Ruikt niet verbrand.
Nu hoor ik steeds verschillende berichten, de een zegt dat het goed is om toch de olie te vervangen en de automaat te spoelen, de ander zegt dat het versleten afdichtringen in de automaatbak zijn. Zou een additief misschien kunnen helpen? Of zou dit slecht zijn voor de bak?
Ik denk er toch over na om zelf de olie te verversen en de filter, maar ook daar zijn de werkwijzen zeer verschillend, weet iemand de juiste manier om dit te doen?

Alvast bedankt!

audi80automaat

Geplaatst door audi80automaat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Roger10 (0), 16 jaar geleden

automaat spoelen en olie wisselen kan nooit kwaad en er bestaat een additief dat event. verharde O-ringen terug zacht maakt waardoot deze terug afsluiten dit additief heet stopleak en is een doorschijnende vloeistof en kost in belgie ongev.40euro dit wordt ook gebruikt om stuurhuizen die matig lekken terug dicht te maken en om klepsteeldichtingen die verhard zijn terug zacht te maken bij overmatig olieverbruik van de motor bijv. succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.