Audi 80: audi 80 v6 2.6 geen vonk

Bouwjaar: 1993

Hallo ik heb een audi 80 v6 2.6 van 1993.
Nu heb ik het volgende probleem,deze auto wil niet meer aanslaan,startmoter draait maar hij heeft geen vonk,soms slaat hij wel aan en dan loopt de moter perfect,dan kun je niks merken aan de auto onder het rijden.
Maar zet je de auto uit en probeerd hem opnieuw te starten doet hij het niet,soms ook niet als hij koud is.heb van alles geprobeerd,BDP sensor gecontroleerd,ook aan de computer bij de garage geeft hij geen fouten aan,hebben ook nieuwe ontstekingsmodule er opgezet maar ook geen resultaat.
wie herkend dit probleem ik weet het niet meer .
Mvrgr Rene

Rene9503

Geplaatst door Rene9503 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo rene..

dit wordt een zoek plaatje! waarschijnlijk ergens een slecht contakt/kabelbreuk/relair..

paul,

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is er een startblokkering ingebouwd?? Kan dat die de boel loopt te verzieken.

Check eens of er tijdens het optreden van dit probleem meer elektrische componenten zijn die gek doen. De contactschakelaar heeft twee kringen, grofweg: een voor alles rond de motor en de andere voor verlichting en comfort. Startmotor zit buiten de voorgenoemde handel om.

Bij twijfel, meten = weten, direct achter de contactschakelaar.
Vaak zie je bij demontage van de steker ook gesmolten plastik rond de contactpennen van de schakelaar, dan weet je ook genoeg.

Rene9503 (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul en Harry ,we hebben het contactslot Gecontroleerd en deze geeft alle spaningen goed door,verder zit er geen startonderbreker op ,wel een texalarm deze is er later opgezet.Als je de auto op het alarm had kon je hem altyd gewoon starten,dus dat kan het ook niet zijn denk ik.
We hebben bdp sensoren ook gemeten en geven volgens de garage goede waarde aan,kan ik wel nieuwe gaan bestellen maar als dat het niet is dan heb je ook weer geld uitgegeven voor niks. Ik weet het zo ook niet meer auto staat al week bij garage en nog niks verder.
Hebben jullie nog tips ? zo ja hoor ik het graag.ik/wij worden er een beetje moe van.Bvbd
mvrgr Rene

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Centrale massaknoop van het dashboard en de computer eens opzoeken. Slechte massa kan resulteren dat de computer nog maar 9 volt krijgt aangeboden. Grap is dat ie dan dus niet meer werkt, dus geen ontsteking enz.

Rick9756 (0) PRO, 18 jaar geleden

Omdat hij het ooit wel doet denk ik het eerst aan de combinatie toerensensor, ref. puntsensor en hallgever. De hallgever is redelijk gemakkenijk te meten met universeelmeter. Ik dacht het middelste draadje. Geeft 1 puls per 2 omwentelingen. Zit achter op cylinderkop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.