Audi 80: olie lampje brand en zoemer gaat af

Bouwjaar: 1992

audi 80 2.8 6 cill. olie lampje en zoemer gaan aan als je ongeveer 100 km/uur rijd,gaan ook weer uit na een tijdje,druksensor verv.olielampje brand nu ook stationar en oude klacht blijft,draadje oliesensor erafgehaald,stationair olielampje uit(uiteraard)maar op toeren gaan zoemer en olielampje wel weer aan,zonder draadjes op sensor!!!Als ik de draad van toerenteller los haal dan is op toeren de zoemer weg,maar olielampje blijft branden. oliedrukmeter aanwezig,stationair ongev. 0.2 barr,bij 2500 toeren ongeveer 2 barr. dit is geen audi met boordcomputer,ben benieuwd of iemand een oplossing weet!!!

roller

Geplaatst door roller (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

De dynamische oliedrukcontrole heeft twee sensoren. Voor de druk bij lage en hoge toeren zijn er dus aparte sensoren. De andere zou wel eens stuk kunnen zijn. Of het regelapparaat.

roller (0), 18 jaar geleden

Jan,bedankt voor je reactie,weet je ook toevallig waar die sensor of het regelappaaraat zitten,ik hoor graag van je.

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Waar ze bij een zescilinder zitten weet ik zo niet. Wel bij elkaar in de buurt neem ik aan. Het regelapparaat zit in de zekeringenkast.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

de 2 olie zenders zijn verschillend van kleur de een is een maak contact en de andere een verbreek contact. de rest zit op de print in de klokken

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Henk heeft gelijk, zit in het kombiinstrument.

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Kun je misschien "foppen" door die ene sensor aan massa te leggen.Althans bij de VW Golf.Zie topic 428

roller (0), 18 jaar geleden

Heren,bedankt voor jullie reactie,heb instrumentenpaneel losgehad,aan de printplaat is niets te zien,ga proberen een andere printplaat te regelen.

audiron (0), 15 jaar geleden

hallo audi rijders ik heb een audi cabrio tdi bouwjaar 96 maar het olie lampje blijft branden en bij 120 km gaat ie uit en dan weer aan , ook stationair blijt ie branden de zenders allemaal vernieuwd ook de olie druk gecontroleerd is allemaal goed dus wie o wie kan mij helpen ,,alvast bedankt erik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.