Audi 80: Audi 80,schakelt niet meer!!!

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1800

Hallo,
Ik stond vorige week opeens in panne met mijn audi:
Als de motor draait kan ik niet meer schakelen,ik duw mijn koppeling in maar krijg hem niet meer in vitesse geduwd.
Het rare is als ik de motor afleg kan ik zeer soepel schakelen,kan ik als ik mijn koppeling induw zeer makkelijk schakelen in in elke vitesse duwen.
Kan mij er iemand helpen of tips geven want zou deze graag zelf repareren want volgens de garage zou me dit 1200 euro kosten.
De garage zegt dat de ambriage kapot is en volledig moet vervangen worden.
Alvast bedankt Jerome

jerome,kegels

Geplaatst door jerome,kegels (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

voyager (0), 12 jaar geleden

Jep! Je koppeling is aan gort. Die moet in zijn geheel vervangen worden.Druklager, drukplaat, koppelingplaat.Daarvoor moet je versnellingbak uit en dat is best een grotte klus.Uiterraard als je over een brug beschikt en gereedschap is het zelf te doen. In dat geval betaal je alleen materijeel.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Was dat een dealer waar je was? Zoja ga dan maar even naar een universele garage want dat zal je schelen in de kosten.
Mooiste voor dit soort klussen is om een "beunmannetje" te hebben, die doen dit vaak net zo goed en in hun vrije tijd (ligt er natuurlijk aan wie het is) en scheelt je dan nog meer met de kosten.

jerome,kegels (0), 12 jaar geleden

Vreemd!
Ik wil gisteren beginnen aan de audi te repareren en wilde hem over de brug duwen en zette hem eerst in achteruit en starte toen en wat blijkt nu,hij doet het terug zoals voordien!!!
Dus aan iedereen die hetzelfde probleem heeft,laatste redmiddel:auto stilleggen,in achteruit zetten,auto starten en dat als hij toch start zonder stilvallen doet hij het terug(bij mij toch).
Het was gewoon alsof hij op één of andere manier geblokkeerd zat en door hem in achteruit te zetten is alles terug op zijn plaats gekomen.
Raar en moeilijk te geloven,maar waar!
Man wat ben ik blij,ik heb ook een fiat van 2000 en heb daar in tussentijd mee moeten rijden maar geef mij toch maar de audi 80 van 1992!!!
Dat is gewoon zo een zalige bak.
Alvast bedankt voor jullie hulp en uitleg
Groeten jerome

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Feit is dat er wel een probleem is/was met de koppeling (denk plakkende koppelingsplaat) want zoiets gebeurd niet zomaar dus het kan heel goed zijn dat het probleem weer terug komt maar als hij het nu goed blijft doen dan lekker even aankijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.